Ateliere de lucru dedicate sărbătorii Nașterii Mântuitorului pentru copiii din Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău

Pe data de 19 decembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul Centrului de Catehizare pentru copii „Osana” al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” a avut loc mult aşteptata activitate intitulată „Copilărie, împodobeşte bradul!”. Duminică, după ce copiii au participat la Sfânta Liturghie, începând cu ora 11:00, au luat masa împreună, gustând bunătăţi de post.

De la ora 11:30, împreună cu doamna profesor Camelia Braga, reprezentantă a Şcolii Gimnaziale Speciale „Maria Montessori”, asistată de cei trei voluntari, dar şi de voluntarii permanenţi ai parohiei, s-a desfăşurat activitatea specifică perioadei Crăciunului. Mai exact, copiii au primit câte un glob de polistiren de dimensiuni medii, precum şi materiale auxiliare. Folosindu-şi imaginaţia, fiecare a trebuit să compună o imagine: un brăduleţ, un ren, un îngeraş, o căsuţă, un om de zăpadă, un brăduţ, fulgi, personalizându-şi globul.

O bilă de polistiren înfiptă într-un beţisor a fost suportul de început. S-a adăugat cu ajutorul pensonului un strat subtire de aracet. Ulterior a început pictura propriu-zisă. Desenele au fost extraordinare, migăloase, fiind dificil de realizat pe o formă sferică. Scopul activităţii a fost acela de a îndeplini o sarcină dificilă fără ajutorul părinţilor. De asemenea, fiind aşezaţi cei mai mici alături de cei mai mari, au fost nevoiţi să socializeze şi să îşi ceară ajutorul, ba chiar şi sfaturi legate de procedeul desenului. După aproximativ două ore, globurile s-au uscat şi în funcţie de aprecierea primită pentru lucrările lor, au fost aşezate în bradul bisericii, începând de la Steaua de sus şi până la poale. A fost de apreciat şi smerenia copiilor care nu au dorit ca lucrarea lor să ocupe un loc central, deşi aceasta era deosebită. 

De asemenea, au început repetiţiile pentru colindele tradiţionale ale bisericii, fiind sprijiniţi în acest demers de doamna profesor de canto Irina Sabău, care a adus înaintea copiilor, colinde vechi, puţin cunoscute, tocmai pentru ca tradiţia să fie cât mai profundă. Următoarea repetiţie va fi miercuri, ora 16:00, iar colindatul propriu-zis va avea loc vineri, după Sfânta Vecernie, la ora 17:00, când vor fi răsplătiţi cei mici pentru strădaniile de peste an din cadrul Centrului cu colăcei şi dulciuri.