Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău, în parteneriat cu Asociaţia „Treime de Arhierei”, a desfăşurat sâmbătă, 24 februarie 2024, mai multe evenimente în cadrul Aşezământului socio-medical şi educaţional, care se înscriu în calendarul activităţilor din „Anul Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”.
Doamna Dr. Corciovă Flavia Cătălina, medic primar cardiolog, a oferit în mod gratuit consultaţii medicale de specialitate unui număr de 20 de beneficiari, dintre care 11 persoane cu deficienţe de vedere din cadrul Asociației Nevăzătorilor din România - Filiala Bacău.
Prezenţa persoanelor nevăzătoare a fost posibilă datorită implicării doamnei Laura Damian, Preşedinte al ANR Bacău, precum şi a doamnei Mariana Aburel, membră a ANR Bacău şi voluntar în cadrul Asociaţiei „Treime de Arhierei” Bacău.
În timpul acestui consult, medicul cardiolog Corciovă Flavia Cătălina a efectuat o serie de investigații pentru a evalua sănătatea inimii celor 20 de beneficiari și pentru a identifica eventualele afecțiuni cardiace.
În cadrul acestor investigaţii a fost utilizat aparatul Electrocardiograf portabil cu 12 canale şi 12 derivaţii BTL-08 MT Plus, precum şi celelalte dotări ale cabinetului medical, obţinute prin intermediul contractului de finanțare nerambursabilă primită de la Consiliul Județean Bacău pentru proiectul social „Servicii de calitate pentru grupuri vulnerabile – vârstnici şi copii”, depus anul trecut în baza Legii 350/2005.
Prin consultul cardiologic periodic și prin efectuarea de analize la recomandarea medicului cardiolog, unii pacienţi pot efectua și alte investigații complementare, esențiale pentru un diagnostic avansat, pentru a putea fi prevenite anumite complicații.
Tot în cadrul Aşezământului socio-medical şi educaţional, 8 beneficiari au primit din partea doamnei Mariana Aburel tratament prin reflexoterapie, o terapie complementară sigură şi non-invazivă, ce poate contribui la îmbunătăţirea stării de bine şi poate avea efecte pozitive asupra sănătăţii. Prin stimularea anumitor puncte de pe corp, aceasta poate ajuta, de exemplu, la reducerea stresului şi anxietăţii, la atenuarea durerii şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.
Preoții parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău, Pr. paroh Aurel Cîrlan, Pr. Mihai-Flavius Balaban şi Pr. Marian Gliga aduc mulțumiri tuturor persoanelor implicate în acest demers, pentru dăruirea şi sprijinul acordat în derularea activităților care aduc alinare persoanelor aflate în dificultate.
Astfel, s-a împlinit „Taina fratelui”, aşa cum o numeşte Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care ne îndeamnă „să îngrijim bolnavii pentru a intra în comuniune cu Hristos. Iar pentru că prin aceasta îl facem prezent pe Hristos, nu poate fi decât o Taină”.
(Pr. B.M.F.)