Ajunsă la a VII a ediție, Școala de vară organizată de Fundația Episcop Melchisedec, cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și-a sărbătorit încheierea cursurilor vineri, 26 august 2022.
Desfășurată pe o perioadă de 9 săptămâni, începând din data 27 iunie, Școala de vară din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” a oferit o diversitate de atracții, precum:
- ateliere de creație: în sala de clasă sau în aer liber, unde au fost amenajate locuri speciale pentru ateliere, apelându-se la tehnici de lucru, precum: pictură, desene pe asfalt, modelaj, decupaje etc.
- activități sportive și mișcare în aer liber: zilnic, au avut loc activități desfășurate în contextul unor concursuri de trotinete, de alergare în sac, de badminton, minibaschet, dar și elemente de gimnastică (cu cercul, săritură cu coarda, aerobic), ceea ce le-a antrenat mintea și corpul copiilor.
- jocuri de societate pentru copii: UNO, Activity, Monopoly, Nu te supăra frate, Comoara piraților, X și O, Puzzle etc. au creat în grupul de copii o atmosferă relaxantă, prietenoasă, plină de suspans, de concentrare.
- activități în limba engleză: cântecele, versuri, filmulețe pentru copii, toate pregătite cu dorința de a-i ajuta pe cei mici să-și exerseze pronunția, scrierea corectă, să rețină noi cuvinte, să susțină o conversație.
- excursii și drumeții: în luna august s-a organizat o excursie în orașul Bacău, unde s-au vizitat Observatorul Astronomic și Muzeul de Științe Naturale, apoi mănăstirile Ciolpani și Runc. Pe platoul parcului Zăvoi s-a desfășurat o activitate antrenantă pentru copii, înălțatul zmeilor. Luând la pas orașul Roman, s-a vizitat Parcul Municipal și centrul orașului. O altă ieșire a fost la Bisericuța Copiilor, unde în spațiul verde din jur s-au organizat jocuri într-o atmosferă plină de veselie. Nu puține au fost plimbările în Grădina Centrului Eparhial și vizitarea Catedralei Arhiepiscopale, a fabricii de pâine „Bethleem”, a fabricii de lumânări „Sf. Fotini”, a atelierului de croitorie „Cămașa lui Hristos” și a depozitului de Colportaj „Sf. Dionisie Exiguul”. În luna august s-a organizat o excursie la Tg. Ocna, unde a fost vizitată Salina din oraș și Protopopiatul Onești.
- Activități desfășurate împreună cu Poliția și Pompierii și vizitarea sediului Departamentului MAI, Pompieri din Roman.
- Evaluarea medicală a posturii copiilor efectuată de cadrele medicale din cadrul BCNL Consult SRL și Întâlnirea susținută de dr. Molodoi Andreea privind Importanța protecției ochilor copiilor de radiația UV.
La finalul Școlii de vară, copiii participanți au susținut în prezența părinților un mic program artistic, fiecare copil a povestit ce i-a plăcut mai mult din programul acestei activități sau ce i-a displăcut, făcând totodată propuneri pentru anul viitor. Printre părinții participanți s-a numărat și Dna Bianca Ghelber, care a fost primită cu aplauze din partea colegilor Victoriei Ghelber, fiica acesteia, elevă în Clasa I la Școala Primară Mușatinii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”, pentru medalia de aur obținută la Campionatul European de Atletism de la Munchen, la proba aruncarea cu ciocanul. Copiii au primit daruri, iar întâlnirea s-a terminat într-o atmosferă plăcută.
Mulțumim pe aceasta cale tuturor care s-au implicat în organizarea acestei frumoase Școli de vară! (Monahia Dionisia Șchiopu, director educational Fundația Episcop Melchisedec).
Deschizând porțile Școlii Primare ,,Mușatinii”...
...sub sloganul „Suntem o echipă”- colectivul Grădiniței P.P. ,,Episcop Melchisedec” și cel al unității școlare din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”, într-un cadru colaborativ sigur şi performant, dezvoltă alături de părinţi, un parteneriat bazat pe comunicare permanentă şi susţinere privind organizarea celor mai eficiente activităţi extraşcolare. Oferta este propusă, proiectată şi planificată de colectivul didactic, ulterior fiind discutată, stabilită şi desfăşurată în colaborare cu părinţii. În acest an şcolar se desfășoară variate activități extrașcolare, care îmbină în mod armonios muzica și dansul, comunicarea și gândirea, utilul și esteticul.
În completarea demersurilor didactice obligatorii, profesorii pentru învățământ primar și preșcolar vin cu idei deosebite de antrenare a copiilor în activități recreative (desen, pictură, colaj, modelaj, jocuri de grup, jocuri de rol, teatru de păpuși etc).
Suntem pregătiți ca și în anul școlar viitor (2022-2023) să continuăm proiectele noastre, așteptând elevi în clasa pregătitoare pe un număr de 18 locuri. Deținem condiții optime:
- Clase cu spații generoase (conform cu normativele impuse prin legislaţia în vigoare) dotate cu:
- mobilier specific,
- materiale didactice adecvate care susţin explorarea şi învăţarea într-un mediu sigur şi atractiv,
- echipamente TIC noi (tablă digitală care asigură condiţii la standarde europene pentru desfăşurarea activităţilor educativ-formative).
- 1 sală dotată pentru servirea mesei;
- 1 spațiu interior pentru joacă, activităţi recreative, odihnă;
- 1 teren exterior pentru educaţie fizică şi activităţi autdoor;
- 1 spațiu cu dulăpioare pentru depozitarea obiectelor personale ale elevilor;
- 1 cabinet medical;
- 1 cabinet de consiliere psihologică - logopedie.