Concurs Național Catehetic desfășurat în Parohia Vad-Iucșa

Anul 2022,  declarat „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Vad-Iucșa, Protopopiatul Roman, prin Centrul catehetic și de tineret parohial, s-au derulat multiple activități  în cadrul proiectului cultural-catehetic parohiaRugăciunea - Scrisoare către Dumnezeu, înscris în Concursul Național Catehetic „Rugăciunea -  în viața mea”.

      Tinerii enoriași, voluntari ai grupului catehetic parohial, au primit cu bucurie inițiativa implementării și participării la acest nou proiect propus de Patriarhia Română. Aceștia au participat cu mare interes la catehezele propuse și desfășurate în biserica parohială, dar mai ales au înțeles rolul pe care îl are rugăciunea în viața creștinului indiferent de vârstă.

      Astfel, s-au desfășurat activități educative în Așezământul social-filantropic „Părintele Calistrat” sub coordonarea voluntarilor, prin care micii enoriași au pus în practică noțiunile catehetice despre rugăciune. În cadrul proiectului au fost desfășurate următoarele activități creative: Corabia de rugăciuni, O inimă mulțumitoare, Peretele de rugăciuni, Colțul de rugăciune, Lanțul de rugăciuni. S-a realizat un pliant care cuprinde rugăciuni necesare apropierii omului de Dumnezeu, dar și de semeni. Sub coordonarea elevei Diana Lupu, elevii au învățat noi pricesne pe care le-au prezentat într-un mic concert enoriașilor parohiei.

           „Mă bucur foarte mult că am avut posibilitatea să particip la acest proiect. De fiecare dată venim cu plăcere și cu  bucurie la activitățile propuse de părinte. Biserica este locul unde ne întâlnim cu nerăbdare în zilele de sărbătoare și nu numai. Aici suntem acasă”, a declarat Denisa Palaghia (16 ani).

         „Acest miniproiect se înscrie între celelalte activități culturale și filantropice desfășurate în parohia noastră și urmărește dezvoltarea sentimentelor de solidaritate, demnitate și fraternitate în comunitatea noastră, de conștientizare a rolului rugăciunii în viața fiecărui creștin ca punte de legătură cu Dumnezeu, dar și cu cei dragi din România și din diaspora. Se urmărește dezvoltarea creativității copiilor, dar și întărirea sentimentelor de identitate, oriunde am fi, ca fii ai satului, români, creștini”, a declarat părintele paroh Cristinel Capraru.