Pe 25 noiembrie, în ziua când Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Ecaterina, la Parohia Lețcana a fost sfințit și inaugurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim un Centru de Socializare Vârstnici. Slujba a fost oficiată de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, alături de preoții invitați de către părintele paroh Andrei Teslariu și credincioșii comunității.
Programul duhovnicesc a început cu slujba de sfințire a apei, continuând cu Taina Sfântului Maslu. După aceasta, preoții, alături de enoriași, au mers în casa de prăznuire a parohiei acolo unde părintele paroh desfășoară încă din luna februarie a anului 2021 activități catehetice cu cei 40 de copii din cadrul Centrului catehetic ocrotit de către Sfântul Nectarie al Eghinei. La finalul slujbei de binecuvântare a locației care va deservi de acum înainte și întâlnirile centrului de socializare, a urmat o agapă creștină în cadrul căreia părintele Lucian Dima a vorbit credincioșilor despre viața Sfintei Ecaterina. Prin intermediul filmelor și a imaginilor prezentate, dar și prin cuvântul părintelui, credincioșii au aflat aspecte importante din viața sfintei, dar și exemple demne de urmat în viața oricărui creștin.
Inaugurarea acestui tip de centru oferă prilejul părintelui Andrei de a implementa totodată și proiectul Protoieriei Bacău intitulat „Hristos-lauda bătrâneților mele”. Având stabilită locația de desfășurare a întâlnirilor, credincioșii vor participa preț de câteva ore la activități săptămânale în care se vor discuta prin intermediul invitaților diferite teme de interes liturgic, social, medical sau cultural. Scopul unui astfel de centru este ca Biserica să vină în sprijinul fiilor săi duhovnicești cu activități menite să creeze o punte de legătură între sufletele lor, să apropie slujitorul de enoriașii păstoriți, dar și să lămurească aspecte și particularități din viața duhovnicească a unei comunități.
Cadrul pe care îl oferă un astfel de centru este unui frățesc, acolo unde credincioșii se pot destinde, pot servi o gustare și pot propune diferite teme cu privire la subiectele de actualitate și de interes din viața lor. În viitor, părintele paroh va elabora un calendar de activități care vor face obiectul întâlnirilor din cadrul centrului nou înființat, printre acestea numărându-se și vizita unei caravane medicale ce le va oferi un control oftalmologic gratuit, dar și a unor medici voluntari ce vor vorbi participanților despre cum își pot ocroti sănătatea trupească.
În cuvântul său, părintele protoiereu a evidențiat faptul că acest spațiu pe care casa de prăznuire îl oferă este un spațiu al enoriașilor, iar obiectivul său principal este de a deservi nevoilor parohiei. Printre aceste nevoi se numără și cea de socializare și apropiere sufletească, de aici reliefându-se și faptul că Biserica se îngrijește întotdeauna de oamenii săi, venind în sprijinul lor cu activități și programe menite să călăuzească omul în urcușul său duhovnicesc, dar și în traiul pe care îl duce în societatea civilă. De asemenea, părintele protoiereu a subliniat faptul că un centru care oferă acțiuni atât pentru copii, cât și pentru vârstnici poate iniția o activitate de tip punte între generații, în care cei mici primesc învățăturile pline de experiență ale seniorilor sau pot învăța un meșteșug de la aceștia, iar cei din urmă se pot îmbogăți sufletește din tinerețea și vivacitatea pe care le au de oferit micii creștini.