Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja, partener Erasmus al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași

Luni, 11 martie, un grup de cadre didactice de la Facultatea de Asistență Socială și Medicală a NTNU (Norwegian University of Science and Technology), însoțit de Pr. Conf. Dr. Dan Sandu, coordonator al mobilităților Erasmus din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, a desfășurat o vizită de lucru, în parteneriat cu Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja.

Scopul principal al acestei vizite a fost explorarea locurilor de practică ale studenților din Norvegia, care efectuează stagiile lor de practică prin intermediul colaborării dintre Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și mai multe instituții sociale din Arhiepiscopia Iașilor și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

În cadrul acestei experiențe, doamnele profesor au avut oportunitatea de a vizita:

  • Centrul medico-social rezidențial pentru persoane vârstnice și să discute cu beneficiarii - Hârja;
  • Centrul de zi pentru copiii cu risc de abandon școlar - Hârja;
  • Centrul de recuperare și reabilitare a copiilor cu deficiențe - coordonate de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja;
  • Centrul Rezidențial „Izvorul Tămăduirii” din Săucești - coordonat de Pr. Liviu Burlacu. 
Aici, alături de o parte a echipei, au participat la o ședință de consiliere de grup, oferindu-le astfel posibilitatea de a înțelege mai bine realitățile și provocările cu care se confruntă beneficiarii instituției, în special în ceea ce privește adicțiile.

Vizita lor în România nu se oprește aici, cadrele didactice vor explora și alte centre sociale din Iași. În plus, vineri, acești oaspeți vor avea o întâlnire specială cu studenții teologi asistenți sociali, oferindu-le acestora ocazia de a discuta despre posibilitățile de stagii de practică în Norvegia.

Colaborarea dintre cadrele didactice din Norvegia și Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja reprezintă un exemplu elocvent de schimb cultural și profesional, contribuind la dezvoltarea abilităților studenților și la îmbogățirea experiențelor lor în domeniul asistenței sociale și medicale.

(Negru Gheorghe)