Cu sprijinul necondiționat al Protopopiatului Bacău, într-un ambiect plăcut și ospitalier oferit de “Centrul Maternal Bacău”, și cu ajutorul Șefului de Complex, Părintele Marian Vătămănescu, s-a desfășurat sâmbată 18 februarie, seminarul «Școala Familiei Bacău» cu tema «Alimentația sănătoasă», susținut de formatorul vrâncean Ana-Corina Sacrieru, care a oferit celor 23 de participanți o prezentare de excepție și un periplu bine documentat, pe probleme de alimentație tradițională și actuală.
Astfel, 10 copilași ai participanților, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, au participat la un atelier gastronomic adaptat vârstei lor, unde s-au implicat activ și creativ în arta culinară, au avut ocazia să citească o poveste despre obiceiurile culinare nesănătoase și să joace jocul “Salata de fructe”.
Și cei mici și cei mari au avut parte de o experiență de neuitat aflând lucruri noi și au dobândit o altă viziune asupra felului în care ne hrănim și au putut să-și împărtășească reciproc cunoștințele acumulate.
Proiectul «Școala Familiei», la nivel de Bacău, este coordonat de doamna Codrina Burlacu, formator în cadrul proiectului și este sprijinit la nivel local de Protopopiatul Bacău, Asociația “Un Zâmbet” Bacău și Asociaţia Părinţilor - A.P.O.R Bacău.
Următoarele ateliere unde părinții sunt așteptați să vină sunt:
- sâmbătă 25 februarie, ora 17:00 – «Educația Caracterului», susținut de formator Alina Mirică și găzduit de Așezământul Social-Filantropic Lazaret, al Bisericii Lazaret, vis-a vis de Selgros, str. Digu Bărnat nr. 19;
- sâmbătă 11 Martie, ora 14:00 – «Despre dependențe», susținut de formator Veronica Grădinari și găzduit de Centrul Maternal Bacău;
- sâmbătă 18 Martie, ora 13:00 – «Comunicarea în Familie», formator Ana Sacrieru;
- miercuri 22 Martie, ora 18.00 – «Efectul dispozitivelor electronice asupra dezvoltarii copiilor», susținut de formator Dan Florea.