Copiii centrului de zi al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău, au început sâmbătă, 08 aprilie 2023, să pătrundă în tainele webdesign-ului și al astronomiei. În prima parte a zilei, copiii au participat la atelierul de webdesign, care s-a desfășurat în cadrul Cercului de matematică, informatică și fizică „Plus” al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău, coordonat de domnul Daniel Munteanu.
După rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, părintele paroh Aurel Cîrlan a binecuvântat activitatea atelierului de Web Design. Cunoștințelor pe care elevii le aveau deja despre internet și utilizarea calculatorului li s-au adăugat unele noi despre web, pagini web, browser web, webdesign și utilizarea calculatorului. Noțiunile teoretice au fost exemplificate practic pe un laptop.
Pornind de la binecunoscuta pagină „Hello World” cu care se începe învățarea tuturor limbajelor de programare, elevii au fost introduși treptat în structura unei pagini web și rolul tag-urilor. Apoi au învățat cum se poate scrie codul sursă al paginii, utilizând programul Notepad și cum se afișează pagina în browser. Pe baza analogiei cu atributul de la gramatică, elevii au învățat despre atribute ale tag-urilor și cum se folosesc practic. A urmat explicarea titlurilor și a paragrafelor.
Pentru ziua următoare, copiii au primit ca temă realizarea unei pagini web în care să utilizeze elementele învățate. Întrucât, activitatea s-a desfășurat rapid, au mai rămas 30 de minute din cele două ore planificate. În aceste minute, membrii Cercului de șah „Gambit” al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău, au jucat câteva partide de șah. Este cert faptul că elevilor le-a plăcut această activitate deoarece după mai puțin de o oră de la plecare spre casă au rezolvat tema pe care au primit-o.
În a doua parte a zilei, copiii centrului de zi au participat la prima ședință a Clubului de Astronomie „Cygnus”, coordonat de lect. Radu M. Anghel. Prima întâlnire a fost despre ei, despre cei mici și curioși, despre întrebările lor. În cadrul clubului se va explora lumea vastă a Astronomiei, cu tot ce cuprinde ea. Acest club are ca scop achiziţionarea de noţiuni de bază, de cultură generală despre Univers. Din acest punct de vedere, tematica a fost aleasă de cei mici, copiii având ocazia să afle mai multe atât despre bazele fizicii şi chimiei, poveştile mitologice sau cele populare, cât şi despre ecologie, geografie sau știinţele naturii.