Parohia Siretu a implementat proiectul socio-educațional „Hristos – lauda bătrâneților mele”

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, în Parohia Siretu a fost inaugurat Centrul de socializare pentru vârstnici prin implementarea proiectului socio-educațional „Hristos – lauda bătrâneților mele”.  Prima activitate din cadrul acestui proiect s-a desfășurat după săvârșirea Sfintei Liturghii, la care a participat părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și părintele secretar Ciprian Olteanu, alături de credincioșii comunității parohiale. 

În cadrul agapei, părintele paroh Răzvan-Dimitrie Radu a prezentat filmul „Ochelarii fermecați” pe baza căruia s-a pornit un dialog despre modul în care omul își judecă de cele mai multe ori aproapele, fără a trece prin filtrul judecății mai întâi, propria persoană. Pelicula propusă a reliefat prin intermediul acestor „ochelari fermecați” modul în care judecăm osândind pe fratele nostru, nevăzând de fapt, lăuntrul sufletului propriu în raport cu cel de lângă noi. Astfel, folosind exemplul filmului și cu ajutorul dialogului format, credincioșii au putut înțelege necesitatea unui suflet curat, nemurdărit de povara pe care ne-o așternem pe el atunci când nu lăsăm judecata în seama lui Dumnezeu, noi fiind datori să înmulțim dragostea frățească, respectul și iubirea. 

În a doua parte a întâlnirii, la inițiativa părintelui Răzvan, credincioșii au primit vizita unor cabinete medicale mobile, menite să vină în sprijinul persoanelor vârstnice care ajung cu anevoie în oraș sau le este cu neputință a se deplasa pe distanțe mari. Astfel, comunitatea adunată a beneficiat în mod gratuit de un control oftalmologic și stomatologic prin implicarea domnului Sebastian Ocneanovici și a doamnei Roxana Hîrțescu, medic stomatolog în satul Siretu, care au răspuns cu  acestei inițiative, venind în sprijinul acestei categorii de persoane. 

Activitățile acestui proiect vor continua a fi derulate în Parohia Siretu de-a lungul celor trei luni propuse spre implementare, dinamizând astfel caracterul misionar-social al comunității prin formarea unui grup de persoane vârstnice pentru a fi mereu în legătură cu acestea prin diferitele acțiuni ce vor fi desfășurate.

(Pr. R.-D. R.)