Vineri, 8 martie 2019, cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii şi a Mamei, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a binecuvântat şi a felicitat maicile şi doamnele angajate în cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” Roman.
După ce a felicitat personalul Centrului eparhial de la Roman, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, însoţit de către părintele Daniel Alexandru Zamfir (Consilier eparhial şi Purtător de cuvânt) şi părintele Valentin Băltoi (Consilier eparhial) a venit la „Grădina de Copii” din Parcul „Episcop Melchisedec”, situată în proximitatea Arhiepiscopiei, pentru a binecuvânta, a felicita şi a oferi flori tuturor angajatelor acestei instituţii.
Monahia Dionisia Şchiopu, director al Fundaţiei „Episcop Melchisedec” Roman, împreună cu maicile şi doamnele pe care maica Dionisia le-a numit „florile acestei Grădini”, au pregătit cu acest prilej un moment de bucurie Chiriarhului. În virtutea parteneriatului ce există între Fundaţia „Episcop Melchisedec” Roman şi Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău, au fost invitaţi copii din Grupul vocal al Centrului de Cateheză „Buna Vestire” al Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău pentru a susţine un mini concert.
Însoţiţi de către părintele paroh Aurel Cîrlan şi preoţii slujitori Marian Gliga şi Flavius Balaban, grupul vocal „Buna Vestire” alcătuit din elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Drăgan” din Bacău, coordonat de către domnul profesor Mugur Nicolae Neuman, a încântat sufletele celor prezenţi cu un colaj de cântece alese special pentru a evidenția sărbătoarea Mamei şi acest anotimp frumos al primăverii.
Surpriza momentului artistic a constat în faptul că a fost interpretat în premieră cântecul EVANGHELISMOS, adică Buna Vestire, după textul poemului cu acelaşi nume alcătuit de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului în anul 2015.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a mulțumit tuturor maicilor şi doamnelor angajate ale Fundaţiei „Episcop Melchisedec”, care sunt educatoare şi mame nu numai pentru copiii lor de acasă, dar şi pentru copiii pe care îi au în grijă şi pe care îi modelează „precum un brutar modelează şi dospeşte aluatul, apoi îl bagă la cuptor pentru a scoate o pâine bună de mâncat”.
Înaltpreasfinţia Sa a mai adăugat: „Astăzi este o zi de popas în care ne oprim din alergarea aceasta galopantă imprimată societăţii actuale de către secolul vitezei. Ne oprim să privim o clipă cerul, transfigurând timpul, pentru a înţelege că drumul către Dumnezeu este în sens invers”.
La finalul întâlnirii, Chiriarhul a oferit tuturor femeilor câte un buchet de flori şi o foaie cu poemul „Inimă de mamă” alcătuit de către Înaltpreasfinţia Sa, binecuvântând misiunea pe care fiecare o desfăşoară cu vocaţie, dragoste şi devotament.