Duminică, 22 octombrie, la Parohia Leorda din Protopopiatul Moinești s-a organizat o activitate catehetică intergenerațională. După Sfânta Liturghie, tinerii și părinții lor au petrecut câteva ore discutând despre problemele cu care se confruntă adolescenții.
În Parohia Leorda s-a organizat o nouă activitate catehetică sub forma unui atelier. Astfel, tinerii și adulții au discutat despre importanța valorilor creștine în societate, cât și despre asumarea unei atitudini morale în viața de zi cu zi. Activitatea a început prin definirea termenului „ortodoxie”, fiecare participant a încercat să ofere o definiție a cuvântului, subliniindu-se cele mai importante caracteristici ale creștinismului. Apoi, prin dialogul intergenerațional, participanții au discutat despre provocările pe care le-au întâmpinat în perioada adolescenței, sfătuindu-i pe cei mai tineri cum să treacă peste aceste bariere. Facilitatorul activității a prezentat care sunt valorile ortodoxiei și raportarea pe care o au tinerii de astăzi asupra lor. În a doua parte a întâlnirii, accentul a fost pus asupra rugăciunii, cei prezenți aflând povestea metanierului, dar și scopul pentru care este utilizat de creștini. Punctul culminat al întâlnirii a fost discuția asupra unui fragment din „Omilia către tineri” a Sf. Vasile cel Mare, iar concluziile au arătat că sfaturile transmise de Sf. Vasile în secolul al IV-lea sunt foarte actuale și bune de urmat. Întâlnirea s-a încheiat cu citirea unei povești care a întărit tema rugăciunii. La final, toți participanții au primit o scrisoare care îi invită ca, timp de o săptămână, să facă fapte bune și să înmulțească rugăciunea.
Activitatea s-a realizat cu sprijinul pr. Codrin Laslău, parohul bisericii, și al voluntarilor ASCOR Bacău care au desfășurat activități de comunicare și de cunoaștere.
(Vlad Țuțurlan)