În după-amiaza Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, începând cu ora 16.00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost oficiată slujba Vecerniei în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman de către părintele Arhimandrit Pimen Costea, Vicar eparhial alături de părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, mare ecleziarh și împreună cu preoții consilieri, inspectori eparhiali și părinții slujitori în parohiile Protopopiatului Roman. Mulți dintre aceștia au fost însoțiți de credincioșii din parohii.
După oficierea slujbei Vecerniei Părintele Vicar Pimen a subliniat semnificația întâlnirii preoților și a credincioșilor în rugăciune la început de post și importanța Sfintei Spovedanii:
Momentul acesta, al începutului de Post ne duce cu mintea după denumirea generică a Duminicii de astăzi a Izgonirii protopărinților Adam și Eva din Rai. Ne vedem acolo printre frumusețile creației lui Dumnezeu și parcă în auzul glasului de seară cu care Dumnezeu îl striga Adam, ne trezim și noi în aceste momente de început căutând în cotloanele vieții noastre un răspuns. Acum El ne strigă pe fiecare din noi în parte : Unde sunteți voi fii ai neamului de acum cei rătăciți prin această lume? Unde sunteți voi cei care mărturisiți adevărul credinței și îl trăiți tot mai puțin? Unde sunteți voi, cei care pretindeți a mă căuta pe Mine, iar EU aleg după voi încercând să vă aduc în staulul meu!... Este foarte important să îi spui lui Dumnezeu de ce ești un om păcătos, pentru faptul că starea de păcătoșenie este cunoscută, este laitmotiv al vieții noastre pământești! Prin spovedanie ți se întinde mâna cerească. Acum este momentul mântuirii noastre și un pas spre regăsirea noastră interioară. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
La terminarea slujbei de seară, părintele Arhimandrit Pimen a citit rugăciunile speciale de dezlegare specifice perioadei de intrare în Postul Mare, practică motivată de faptul că postirea și apropierea de Dumnezeu devin roditoare în viața creștinului numai dacă sunt fundamentate pe iertarea cerută și acordată aproapelui.
La final, toți preoții și credincioșii și-au cerut și dăruit iertarea întâlnindu-se în mod simbolic în sărutarea păcii. (Pr. Daniel-IonelMarari)