Ședință administrativă a preoților din Protopopiatul Onești

Preoții din Protoieria Onești s-au întâlnit luni, 1 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ședință administrativă lunară la sediul protoieriei. Ședința a fost prezidată de părintele protoiereu Nicolae Zaharia, în prezența părintelui Ilarion Mâță, consilier eparhial în cadrul Sectorului Social–Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.  

Părintele consilier a adus la cunoștință preoților calendarul proiectelor social-filantropice ce se vor desfășura în cuprinsul eparhiei în lunile care vor urma, stăruind asupra fiecăreia dintre acestea și prezentând modalități concrete prin care pot fi implementate de parohii. Astfel, părinții au fost îndemnați să se implice cât mai mult în astfel de activități prin care să vină în sprijinul semenilor.

La rândul său, părintele protoiereu a prezentat, spre analiză și dezbatere, principalele proiecte pe care le-a propus spre implementare în cuprinsul protoieriei. Unul dintre ele este cel de mentorat pentru preoții proaspăt hirotoniți, prin care aceștia să primească îndrumare, sub aspect pastoral – misionar și liturgic – tipiconal, din partea părinților cu experiență. De asemenea, părintele protopop a amintit de tradiționala procesiune cu Sfânta Cruce din duminica a III-a a Postului Mare, care asimilează și „Marșul pentru viață”, procesiune ce va avea loc la Onești duminică, 7 aprilie, începând cu ora 15.30. Credincioșii, însoțiți de preoți, vor pleca în procesiune de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” spre Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”.

În partea de final a ședinței au fost făcute diverse anunțuri administrative, iar preoții au adresat întrebări cu privire la numite aspecte ce țin de activitatea preoțească în parohiile pe care le păstoresc.

Întrucât a fost prima ședință pe care părintele protoiereu a prezidat-o din această nouă demnitate, părintele consilier, în numele preoților din cuprinsul protoieriei, i-a oferit un buchet de flori și l-a felicitat.

(Pr. Florin Robert Blănaru)