Rugăciune și mângâiere sufletească pentru rezidenții Centrului de îngrijire bătrâni ,,Familia” din comuna Zemeș

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, în data de 3 aprilie 2024, la Centrul de Îngrijire Bătrâni „Familia”, din comuna Zemeș, s-a oficiat Sfânta Taină a Maslului pentru rezidenții și angajații centrului, de către preoții Adrian Constantin, de la Parohia Sf. Voievozi Lucăcești, Grigore Gr. Popa, de la Parohia Tazlău-Zemeș și Nelu Aneculoaie, de la Parohia Pietrosu.

   Conștienți că „rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica şi, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui“ (Iacob V, 15), rezidenții și angajații centrului au primit cu bucurie săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. 

Slujba este dedicată celor bolnavi pentru a vindeca atât trupul de boli, cât şi sufletul de păcate, prin ungerea cu untdelemn sfinţit, dar și pentru a întări credinţa în Dumnezeu şi nădejdea mântuirii, a aduce pace şi smerenie în inima celor prezenți. 

La final, s-au adus mulțumiri domnului Marian Enache, coordonatorul Centrului, care a găzduit cu bucurie această întâlnire și cu care s-a stabilit o frumoasă colaborare, spre folosul sufletesc al celor aflați în îngrijire. 

Pr. Nelu Aneculoaie