Trecerea în noul an a fost marcată de enoriașii Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” prin rugăciune la slujba de seară, alături de un sobor de preoți din municipiul Roman.
În prezența a aproximativ 120 de persoane din comunitatea Parohiei „Sf. Vasile cel Mare”, un sobor format din preoți ai bisericilor romașcane a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, vecernia sărbătorii Sf. Vasile cel Mare și a praznicului Tăierii Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos, în lăcașul de cult a cărui edificare a început cu anul 2003. Biserica de lângă Spitalul Municipal Roman, până în anul 2011 fiind capela acestei instituții de sănătate publică, constituie singurul lăcaș de cult din Protopopiatul Roman închinat marelui arhiepiscop al Cezareei Capadociei (330 - 379), învățător al dogmei Sfintei Treimi, făuritor al rânduielilor monahale, al Liturghiei ce îi poartă numele, mare nevoitor și ctitor de așezăminte sociale și de sănătate, instruit atât în cele ale credinței, cât și în cele ale științelor laice ale timpului său. În evoluția creștinismului, personalitatea Sf. Vasile are o forță iradiantă pe care puțini alți bărbați de seamă ai Bisericii o mai dețin. Drept obol de bună cinstire adusă sfântului ierarh, de două decenii, în cetatea mușatină s-a dezvoltat, cu binecuvântarea chiriarhului Romanului și Bacăului, acest binecuvântat obicei, în virtutea căruia creștinii ce doresc să treacă în anul nou cu gânduri bune, aduse de lucrarea Duhului Sfânt, sunt prezenți la vecernia hramului bisericii romașcane închinate sfântului. Preoții parohi și capelani ce s-au ostenit cu zidirea și cu înfrumusețarea acestei biserici, rânduiți cu această misiune de Înaltpreasfințitul Ioachim, au adunat în jurul lor energia pe care o aduc cu evlavie creștinii la construirea unei biserici noi, coordonând osteneala comunității parohiale și sprijinul autorităților locale și centrale în vederea finalizării acestui așezământ. Deși tânăr, acest lăcaș de cult tezaurizează toate rugăciunile fierbinți înălțate către Dumnezeu de cei ce au cerut aici însănătoșirea lor și a celor dragi, de cei ce au înălțat aici rugăciuni pentru cei trecuți în Biserica biruitoare, sau de cei ce au primit binecuvântarea Domnului pentru întemeierea unei familii ori pentru încreștinarea pruncilor lor. Toate aceste combustii duhovnicești sunt cărămizile vii ale locașului de cult, iar pastorația celor desemnați de chiriarh să vegheze asupra creștinilor încredințați spre păstorire, lucrarea binecuvântată de Duhul Sfânt ce face cu putință toate aceste realizări. Bucuria unui an 2024 binecuvântat și nădejdea într-unul la fel de bun au creat această vibrație minunată, de hram în accepția de origine slavonă a termenului, anume de sărbătoare a casei, la care aproximativ 100 de închinători prezenți au adus și fiorul sărbătorilor de iarnă, unul de mare preț pentru sufletul de creștin.
La finalul slujbei, părintele consilier Alexandru Daniel Zamfir a apreciat opțiunea închinătorilor sfântului locaș, de a petrece în rugăciune vecernia primei zile a noului an, transmițând celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romnului și Bacăului. Părintele paroh Cătălin Claudiu Miclăuș a făcut un rezumat al anului 2024 și a mulțumit chiriarhului pentru toată susținerea acordată. A luat cuvântul și domnul profesor Dan Laurențiu Leoreanu, primar al municipiului Roman, care a exprimat, la rându-i, nădejdea că noul an va aduce binecuvântări pentru comunitatea cetății mușatine.
Pr. Amărinii Ionuț Alexandru