În urma unui parteneriat educațional, în ziua de 12 decembrie 2019, elevii clasei a II-a B de la Școala „Alexandru cel Bun din municipiul Bacău coordonați de domnul profesor de religie Nicolae Huiban alături de doamnele învățătoare Maria Daniela Ignat și Ana Maria Mîcîială au fost prezenți la biserica cu hramul Sfinții Împărați „Constantin și Elena” din Bacău în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni. Aici, s-a unde derulat o primă activitate cultural-artistică din cadrul Proiectul Eparhial catehetic „Școala de Iarnă”.
Debutul evenimentului a avut loc în biserica parohială, unde părintele slujitor Ionuț Iliuță Comisu a rostit pentru cei mici rugăciuni de binecuvântare și de luminare a minții pentru a dobândi învățătura cea bună. Micilor enoriași li s-a prezentat ajutorul oferit de Maica Domnului tuturor celor care îi cer sprijinul, fiind îndemnați a se ruga pentru părinții, profesorii și învățătorii lor.
Pășind în Sfânta biserică în această binecuvântă zi, copiii l-au descoperit pe Sfântul prăznuit, aflând despre minunile săvârșite de acesta pentru toți cei ce cred cu credință în ajutorul și mijlocirea lui către Dumnezeu.După acest moment duhovnicesc copiii au fost invitați la așezământul social filantropic și cultural catehetic al parohiei unde au participat la un atelier de pictură pe sticlă, unde cei mici au exersat latura cultural artistică.
La final, toți cei 33 de copii implicați în proiect au primit dulciuri din partea părintelui paroh Adrian Ciobanu și al părintelui împreună slujitor Ionuț Iliuță Comisu.
Această activitate se înscrie în cadrul activităților sociale filantropice de sprijin al copiilor parohiei care alături de profesorii lor și în colaborare cu preoții parohiei arată la modul cel mai practic fructuoasa și buna colaborare între cele două instituții de formare duhovnicească și educațională a viitorului de mâine. De remarcat este și faptul că aici, în cele patru posturi de peste an, câteva sute de copii de la instituția de învățământ, cu acordul părinților, sunt spovediți și împărtășiti în lăcașul de cult, de către cei doi preoți băcăuani.(pr. Daniel-Ionel Marari)