Proiectul cultural-catehetic ,,Școala de vară", în parohia Țepoaia

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea preacucernicului părinte Ioan Negoiță, protopop al Protoieriei Sascut și sub îndrumarea părintelui paroh Ionuț Liviu Apetrei, în parohia Țepoaia se desfășoară în perioada 16-23 iulie ac. proiectul cultural-catehetic de tip ”Școala de vară” sub egida ”Vacanță în tinda Bisericii”.

    Activitățile s-au desfășurat la Școala cu clasele I-IV Țepoaia din cadrul Școlii Generale ”Ghe. Nechita” Motoșeni, debutând cu cercul de lectură și având colaborator pe doamna învățătoare Lenuța Tilici. În cadrul cercului de lectură au fost recitate poezii și citite povestioare cu tâlc. De asemenea, au fost desfășurate activități sportive și joacuri în aer liber.

    A fost implementat programul catehetic ”Cinstirea Icoanelor în ortodoxie” din cadrul proiectului eparhial ”Cateheze în parohii”, ediția a III-a, în care copiilor li s-a vorbit despre semnificația icoanelor de pe catapeteasmă și importanța lor, activitatea desfășurându-se la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului”.
     În continuarea proiectului, copiii au primit vizita unui cadru medical care le-a vorbit despre importanța igienei, dându-le sfaturi în caz de prim ajutor, și vizita polițistului de proximitate din localitate care le-a vorbit despre semnele de circulație și respectarea lor.
     Beneficiarii proiectului cultural-catehetic sunt copii din parohia Țepoaia, în număr de 20, care vor participa și în zilele următoare la diverse activități printre care vizitarea ”Unității de Pompieri” din Comuna Podu Turcului.

    Mulțumim Înaltpresfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea dată și părintelui protoiereu pentru îndrumare. De asemenea, mulțumim colaboratorilor, părinților și tuturor celor implicați în desfășurarea proiectului!