În perioada 19-24 aprilie, pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-a desfășurat a 3-a ediție a programului „Prețuiește viața, prețuiește natura”. Această acțiune este rezultatul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin intermediul Sectorului silvic al eparhiei, coordonat de părintele arhimandrit Serafim Huzdup și Regia Națională a Pădurilor, prin care a fost acordat, sub formă de sponsorizare, un număr de 25000 puieți de molid care au fost plantați pe terenurile aparținând unităților de cult din cele 6 protopopiate ale eparhiei noastre.
Puieții de molid, puși la dispoziție prin Direcția Silvică Bacău, au fost folosiți atât pentru completarea lucrărilor executate în anii anteriori, cât și pentru împădurirea unor terenuri degradate, lipsite sau ocupate parțial de vegetație forestieră.
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a mulțumit inițiatorilor și susținătorilor proiectului.
Mulțumim pe această cale D-lui Ciprian Dragoș Pahonțu, Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor, pentru generozitatea și sprijinul acordat pentru derularea în bune condiții a acestui program și avem speranța că astfel de acțiuni se vor înmulți pentru ca acest bun sacru să fie folosit responsabil, ca pe un dar al lui Dumnezeu. A fost o activitate care a concertat nu numai slujitorii sfintelor altare, ci și credincioși, elevi, cadre didactice, care, sub coordonarea sectorului silvic de la Centrul eparhial și beneficiind de asistența personalului de specialitate din cadrul unităților silvice, au făcut din efortul lor de a ocroti și înfrumuseța natura un dar pentru generațiile viitoare.
La nivelul Protoieriei Moinești, s-au plantat un număr de 7.500 de puieți pe cuprinsul comunelor Poduri, Berești-Tazlău, Agăș și Asău, iar pe raza Protoieriei Onești s-au plantat un număr 5000 de puieți pe cuprinsul comunelor Helegiu, Oituz, Mănăstirea Cașin, fiind implicate și câteva parohii din municipiul Onești. Restul de 12500 de puieți au fost plantați în mai multe parohii din protopopiatele Roman, Bacău, Buhuși și Sascut. (pr. Daniel Marari)