Având înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 5 iulie, în localitatea nemțeană Stănița a avut loc întâlnirea de lucru a preoților din cercurile pastorale Episcop Policarp Popescu (comuna Gâdinți) și Sfântul Ioan de la Râșca și Secu (comuna Stănița), în vederea implementării în parohii, în cadrul școlilor de vară, a proiectului cultural-educațional cu implicații filantropice „Stănița, simbol al etnografiei poporului român”.
În data de 5 iulie, în Așezământul social-filantropic închinat Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul din Parohia Stănița, preoții aparținând cercurilor pastorale Episcop Policarp Popescu (comuna Gâdinți) și Sfântul Ioan de la Râșca și Secu (comuna Stănița) s-au întâlnit în ședință de lucru pentru a discuta probleme de ordin pastoral-misionar întâlnite în comunitățile rurale de pe raza administrativă a comunelor Stănița și Gâdinți. Delegat din partea Centrului eparhial la acest eveniment a fost părintele Valentin Băltoi, consilier cultural, care a transmit celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.
Părintele protopop Dragoș Munteanu a evaluat modul în care la nivelul celor două cercuri pastorale au fost împlinite activitățile propuse pentru primul semestru al anului 2019, identificând totodată soluții pentru problemele de ordin social-filantropic întâmpinate de preoții parohi în comunitățile din zona de NE a Protopopiatului Roman.
Având în vedere faptul că în data de 20 iulie 2019, în localitatea Stănița, cu prilejul zilelor comunei, va fi implementat proiectul cultural-educațional cu implicații social-filantropice intitulat „Stănița, simbol al etnografiei poporului român”, în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), preoții prezenți au prezentat modul în care acest proiect va fi prezentat tinerilor la nivelul fiecărei parohii, în cadrul școlilor de vară, în perioada 7-17 iulie. Acest proiect va fi implementat la nivelul Protopopiatului Roman în 60 de parohii, având ca beneficiari tineri cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani.
Totodată, la această întâlnire au fost prezente și autoritățile locale din comuna Stănița, prin implicarea cărora, la manifestările din data de 20 iulie, lucrările tinerilor participanți vor fi apreciate și premiate.