Premiere „Cuvânt şi culoare din suflet de copil” în Protopopiatul Moinești

Vineri 7 iunie 2019 a avut loc festivitatea de premiere a concursului „Cuvânt şi culoare din suflet de copil“, ediția de a VIII-a, concurs organizat de Protopopiatul Moinești.

Cea de a a VIII-a ediție a Concursului de creație plastică și literar-religioasă „Cuvânt și culoare din suflet de copil”, organizat în Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a ajuns la final. Astfel, vineri, 7 iunie 2019, începând cu ora 15ºº, în Sala de conferințe a Protopopiatului Moinești, a avut loc festivitatea de premiere.

Moderatorul evenimentului, părintele Ovidiu Hereș, responsabilul cu cateheza și activitățile cu tinerii în Protopopiatul Moinești, a urat bun venit tuturor celor prezenți la festivitatea de premiere, totodată felicitând pe toți cei ce au participat cu lucrări la acest concurs.

În deschidearea festivității, domnul profesor Iordan Aurel, a ținut să felicite pe câștigători, dar și să evidențieze creteriile după care comisia de evaluare s-au ghidat în acordarea punctajelor pentru lucrările participante.

A urmat premierea lucărilor selectate, din cele 126 de lucrări participante, ale elevilor din clasele III-XII, care învață în școlile și liceele din cuprinsul Protoieriei Moinești.

Cum anul 2019 a fost declarat  „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)” şi „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti” în Patriarhia Romană, ediția aceasta și-a îndreptat atenția pe 4 teme la fiecare din cele 3 secțiuni:

1.„Satul românesc tradițional”(despre sărbători, tradiții religioase, manifestarea credinței la românii ortodocși)

2.„Copilăria în satul bunicilor mei”(despre satul contemporan)

3.„Chipuri de preoţi, învăţători şi primari gospodari din satul românesc”(despre personalități care au marcat în mod semnificativ viața satului)

4.„Chipul preotului ca model spiritual al satului românesc” (despre modul cum influențează pozitiv preotul, viața duhovnicească a parohiei din sat)

În încheierea evenimentului, părintele protopop Costel Mareș a ținut să felicite pe cei ce au obținut premii, dar și pe toți elevii care au participat la această ediție, invitându-i să participe și la edițiile următoare. Nu în cele din urmă părintele protoiereu a adresat felicitări atât profesorilor coordonatori, cât și părinților acestor copii minunați, transmițând elevilor din anii terminali succes la examene.

Pr. Cristian-Ioan Balaban