Pomenire la 5 ani de la incendiu din Colectiv

Vineri, 30 octombrie 2020, la parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău au fost pomeniți tinerii trecuți la cele veșnice în urma incendiului petrecut pe 30 octombrie 2015 în Clubul Colectiv din București

Se împlinesc cinci ani de când România a fost zguduită de drama impresionantă care a deturnat în doar 153 de secunde viețile a peste 200 de oameni și a familiilor acestora. Dar nu doar cei care și-au pierdut viața au suferit, ci toți cei circa 500 de tineri aflați în Clubul Colectiv la momentul declanșării incendiului au fost marcați pentru totdeauna de cumpăna prin care au trecut.

Pomeniți constant în cadrul Sfintei Liturghii, an de an, la final de octombrie, în biserici se oficiază slujbe de Parastas în memoria celor 65 de tineri trecuți la Domnul în urma incendiului din Clubul Colectiv.

În acest context, și anul acesta, la Bacău, la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele  Ciprian  Ignat, secretar eparhial, și părintele paroh Adrian Ciobanu, înconjurați de un sobor de preoți băcăuani, au oficiat slujba de pomenire a tinerilor care au pierit în urma tragediei din Colectiv.

La slujba de pomenire oficiată astăzi la Bacău soborului de slujitori s-au adăugat și părinții a două dintre victime, precum și supraviețuitori ai tragicului eveniment, cât și prieteni și apropiați ai acestora.

La finalul slujbei de pomenire, ofrandele aduse pentru sufletele celor adormiți din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au fost împărțite celor prezenți.