Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău în pelerinaj la Sfânta Cuvioasă Parascheva din Iaşi

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, preoţii Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău au organizat în data de 11 octombrie 2017 un pelerinaj la Iaşi, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, ce va fi sărbătorită în data de 14 octombrie.

La primele ore ale dimineţii de 11 octombrie a.c., într-o frumoasă zi de toamnă, pelerinii s-au urcat în autocarul Agenţiei de Turism şi Pelerinaje „Meteora Tour”, fiind însoţiţi de preoţii Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban, slujitori ai Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău, călătorind cu rugăciuni şi cântări religioase închinate Sfintei Cuvioase Parascheva.

Când au ajuns în Iaşi, pelerinii băcăuani s-au alăturat celorlalţi credincioşi prezenți spre închinare la racla Sfintei Cuvioase Parascheva şi la racla Sfintei Muceniţe Tecla (adusă de la Mănăstirea Neamţ), bucuria fiind sporită şi de faptul că pe toată durata procesiunii spre sfintele odoare au putut asculta Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

IPS Ioachim a slujit împreună cu un sobor de preoți consilieri și inspectori eparhiali, protopopi și arhidiaconi din Eparhia Romanului și Bacăului, răspunsurile la strană fiind date de Corala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” a Protoieriei Bacău.

Următoarele obiective ale pelerinajului au mai fost: Catedrala Mitropolitană, Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” şi Mănăstirea Cetăţuia, toate fiind în Iaşi, apoi pelerinii au mers la Mănăstirea Hadâmbu, care găzduieşte „icoana izvorâtoare de tămăduiri” a Maicii Domnului. În drum spre casă, credincioşii parohiei din nordul Bacăului au poposit în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, închinată de asemenea Cuvioasei Parascheva, pentru a înălţa încă o rugăciune, încheind astfel ziua dedicată ocrotitoarei Eparhiei Romanului şi Bacăului şi a întregii Moldove.

(Pr. Flavius Balaban)