Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat în Duminica a 9-a după Rusalii, Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălţarea Domnului”, din localitatea Măgura Ocnei, alături de un sobor de preoți și mulțime de credincioși. În aceeași zi a instalat pe Maica Filofteia Ciocan ca stareță a obștii monahale de aici.
În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a vorbit despre recunoştinţa pe care oamenii trebuie să o aibă faţă de Dumnezeu pentru ajutorul oferit pe marea vieții, pentru a ajunge cu bine spre limanurile mântuirii. În același context, Părintele Arhiepiscop Ioachim a explicat importanța numirii starețului la cârma duhovnicească a unei mănăstiri:
Îl rog pe Bunul Dumnezeu să o întărească și să o ajute pe noua maică stareță. Știu că la această mănăstire vin foarte mulți pelerini datorită poziției sale și a importanței sale istorice. Stareța nu face altceva decât să fie mâna prelungită a ierarhului, prin care ea are identitate înaintea lui Hristos și în obștea din mănăstirea încredințată. Fiecare dintre noi avem conștiința că drumul pe care îl parcurgem către limanurile mântuirii nu este ușor. Hristos ne avizează acestui fapt, dar El promite să ne ajute.
Un cuvânt emoționant a avut și maica Filofteia Ciocan, noua stareță, care a mulțumit părintelui Arhiepiscop Ioachim, preoților, călugărilor și credincioșilor care au fost prezenți la slujbă.
Mulțumesc Bunului Dumnezeu care ne-a adunat astăzi aici, în acest colțișor de Rai, pentru a înălța, în comuniune, rugăciuni către El. Mulțumesc în mod deosebit Înatpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru nespusa purtare de grijă și pentru părinteasca dragoste pe care o manifestă și pentru obștea noastră, precum și dumneavoastră tuturor celor care ați ales să participați la acest eveniment. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc părinților mei, care au fost primii mei învățători în cele ale credinței.
La finalul alocuțiunilor, Înalpreasfințitul Părinte Ioachim a înmânat maicii Filofteia, Decizia eparhială şi toiagul de stareţă, după care a prezentat-o obştii şi credincioşilor ca întâistătătoare a mănăstirii. (pr. Daniel Marari)