IPS Ioachim a pregătit Sfânta Împărtășanie din Joia Mare

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de părintele Arhimandrit Pimen Costea, Vicar Eparhial, de părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, mare ecleziarh, și de soborul preoților și diaconilor slujitori ai Catedralei „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a oficiat în dimineața zilei din Sfânta și Mare Joi din Săptămâna Pătimirilor Domnului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare.

Astăzi, 16 aprilie 2020 întâlnirea cu Hristos, în forma Sa Euharistică, a fost mijlocită de Înaltpreasfințitul Ioachim, în cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, oficiate în străvechea catedrală a Romanului. La slujbă au participat preoți și diaconi slujitori ai catedralei alături de o parte din obștea monahală.

Tot acum, a fost pregătită și Sfânta Împărtășanie de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, fiind scos un Sfânt Agneț special pentru împărtășirea cu Sfinte uscate timp de un an în cazuri de necesitate (bolnavi care nu se pot deplasa, copii etc.). Acest Sfânt Agneț, sfințit în Joia Mare, este pregătit în a treia zi de Paști și pus spre păstrare în chivotul de pe Sfânta Masă. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Diaconia” al Catedralei.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)