Marți, 14 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Biserica „Sf. Înviere” din Buhuși a avut loc întrunirea preoților din cercul pastoral numărul I „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Buhuși.
Sub protia PC Părinte Protopop Vasile Cozma a fost săvârșită Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfințite, prilej de adevărată trăire duhovnicească și de comuniune întru rugăciune.
La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși fiind și pentru ei un prilej deosebit de trăire duhovnicească în această perioadă specială a anului.
După săvârșirea Sfintei Liturghii părintele Ștefan Moldovan, preot slujitor la Biserica „Sf. Înviere” a ținut o prelegere cu tema „Împlinirea a 200 de ani de la ridicarea Bisericii Sf. Înviere” evocând în prezentarea sa: timpurile, vremurile și ctitorii sfântului așezământ.
La final, PC Părinte Protopop a făcut o scurtă prezentare a Liturghiei Darurilor Mai Înainte Sfințite și a vieții Sf. Grigorie Dialogul, autorul Sfintei Liturghii, arătând totodată că în acest urcuș duhovnicesc pe care am pășit de două săptămâni credincioșii trebuie să fie receptivi la modul lor de viață și mai ales atenți cu perioada specială din an, aceea a Postului Mare.
În încheiere, PC Părinte Protopop Vasile Cozma a citit meditația lirică a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim închinată Duminicii a II-a din post a Sf. Grigorie Palama, iar la întrebarea adresată credincioșilor „unde putem dialoga cu Dumnezeu?” răspunsul a fost dat de meditația Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim la Duminica Sf. Grigorie Palama care spune: „În pacea Postului, Biserica, asemenea unei mame iubitoare de fii, ne cheamă la un efort suplimentar şi la rugăciune mai intensă. A mânca şi a bea mai puţin este un minuscul sacrificiu pentru Iisus, dar este o jertfă, o osteneală. A te ruga mai mult sau a transforma viaţa ta în rugăciune contemplativă, dacă se poate, sau activă, dacă eşti nevoit să lucrezi, este mult mai bine. Trebuie să ne rugăm pentru noi înşine, dar şi pentru ceilalţi, ca Dumnezeu să-i aibă în paza Sa. Vom realiza astfel comuniunea interpersonală în lumea aceasta şi Dumnezeu ne va ajuta să intrăm în comuniunea sfinţilor ce alcătuiesc Biserica biruitoare. Acesta este, de fapt, sensul vieţii şi ontologia ei.”