Instalare de preot în Parohia Măldărăști, Protopopiatul Sascut

25 Octombrie 2020

La ceas de seară, sâmbătă, 24 octombrie 2020, având arhiereasca binecuvântare a IPS Părinte Ioachim, a avut loc instalarea noului paroh al Parohiei Măldărăști, părintele Pagu George.

La acest moment emoționant pentru credincioșii din satele Măldărăști și Negulești, au participat în sobor, preacuvioșii părinți din obștea Mănăstirii Sf. Antipa de la Calapodești și alți preoți din Protoieria Sascut, care au fost în duh de rugăciune alături de noul preot paroh și de enoriașii săi. 

În cuvântul său, părintele Vasile Abageru, protoiereul locului, a transmis binecuvântarea și aprecierea IPS Părinte Ioachim, credincioșilor acestei parohii, părintelui Cojocaru Marian-Cristinel, care a slujit timp de 13 ani în această parohie, precum și noului preot paroh Pagu George, care și-a desăvârșit pregătirea duhovnicească în biserica Mănăstirii Calopodești, din comuna Dealu Morii, județul Bacău.

Istoric 

Parohia cuprinde biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din satul Măldărăști, care este ctitorie a Arhimandritului Nicodim Sachelarie, fiind una din cele mai frumoase și monumentale biserici din această zonă și biserica cu hramul Sf. Arh. Mihail şi Gavriil, din satul Negulești, care a fost construită din temelie de cărămidă în jurul vechii biserici între anii 1974-1984, tot în urma îndrumărilor părintelui Arhimandrit Nicodim Sachelarie pe când era în viaţă.

După anul 1999, până în anul 2008, cele două biserici au primit rangul de parohii distincte. 
În prezent, ambele biserici din Măldărăști și Negulești fac parte dintr-o singură parohie cu titulatura de "Parohia Măldărăști”, unificare ce a avut loc în anul 2008 din dorința credincioșilor ambelor sate de a reveni la vechea titulatură.