Hramul paraclisului Spitalului din Roman și instalarea noului preot slujitor

Joi, 28 aprilie, la ceas de vecernie, la Capela Ortodoxă din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman a avut loc momentul  solemn de numire a noului preot slujitor, Petrea Silviu Daniel, care a coincis cu hramul Capelei Spitalului "Izvorul Tamaduirii". 

Preotul protopop Antoce Dan a înmânat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia Capelei Spitalului, cu hramul "Izvorul Tămăduirii", preotului Petrea Silviu, care a preluat activitatea de la părintele Antoci Ioan, preot pensionar. 
Au fost alături în aceasta seară, protosinghelul Roșu Gabriel, protopopul Dan Antoci, alături de un sobor de preoți.
De asemenea, membrii comitetului director SMU Roman, dr. Andrici Maria, managerul spitalului, și dr. Bora Iulia, directorul medical, împreună cu primarul orașului Roman, Achiriloaei Leonard, au fost prezenți la slujba de binecuvântare, alături de o parte din personalul spitalului romașcan. 
„Preotul nu este altceva decât cel care împlinește dorințele oamenilor. Maica Domnului este Izvorul Apei Vieții. Astăzi este sărbătoarea luminată numită „Izvorul Tămăduirii”. Această sărbătoare dedicată Maicii Domnului este strâns legată de sărbătoarea Învierii. Este foarte importantă, întrucât ne arată poziția şi rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii. Odată cu primul Paște, Maica durerii devine Maica bucuriei sfinte, care răspândeşte pretutindeni sămânţa vieţii şi a Învierii", a declarat preotul Petrea Silviu Daniel