Hai să ne cunoaștem, hai să fim prieteni

În localitatea Iucşa, întreaga comunitate s-a implicat în proiectul  “Hai să ne cunoaștem, hai să fim prieteni “.

În localitatea Iucşa, întreaga comunitate s-a implicat în proiectul  “Hai sa ne cunoastem, hai sa fim prieteni “.  Îndrumaţi de preotul Cristinel Căpraru, parohul Bisericii ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Parohia Vad – Iucşa, credincioșii, împreună cu cadrele didactice din localitate şi primăria locală, au fost gazde minunate. Întreaga localitate a vuit de râsul cristalin şi copilăresc al celor peste 140 de musafiri de la  Şcoala Gimnazială ,, Vasile Alecsandri”, Grădinița nr.5 Roman şi  Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”. Cu această ocazie, elevii din școlile romașcane s-au unit şi au oferit, din puţinul lor, dulciuri, jucării, rechizite şi articole de îmbrăcăminte elevilor din Iucșa.

La acest eveniment  au mai fost prezenţi reprezentanţi  ai Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Clubului Copiilor,  Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamţ, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Detaşamentului de Pompieri Bozieni şi ai Poliţiei Roman. Celor mici le-a fost prezentată o parte din tehnica din dotare şi au fost executate exerciţii demonstrative, respectiv metode şi procedee de antrenament şi căutare cu ajutorul  câinelui de serviciu şi stingerea unui incendiu.

Elevii de la şcolile romaşcane şi din localitate au oferit  şi un spectacol de dans şi muzică. De la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, reprezentanții clasei I-a A, coordonaţi de prof. Ababei Elena, elevii clasei  a II-a A îndrumaţi de prof. Sadici Adela  şi elevii clasei  a V-a A conduşi de prof. Lezeu Alexandru, au încântat publicul cu dansuri şi cântece.  De la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Alecsandri” elevii de la clasa pregătitoare A, coordonaţi de prof. Obreja Cristina, au dansat şi au cântat. Spectacolul a fost încheiat de  elevii Şcolii Bozieni cu cântece  şi dansuri populare.

Gazdele au avut grijă pe parcursul întregii activităţi ca cei mici să nu ducă lipsă de nimic şi le-au oferit copiilor: apă, suc, sandviciuri, plăcinte, prăjituri .

Drumul de la şcoală la biserica din localitate a fost un prilej pentru cei mici să viziteze satul plimbându-se cu  căruţele localnicilor. Pentru majoritatea a fost pentru prima dată când s-au plimbat cu un astfel de atelaj şi entuziasmul lor a fost pe măsură. Fiecare elev  a ridicat un gând de mulţumire în biserica din sat pentru o minunată zi petrecută printre  oameni minunaţi.