Debutul zilelor duhovnicești ale Parohiei „Izvorul Tămăduirii” din Bacău

Vineri, 10 noiembrie 2023, la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău a debutat programul zilelor duhovnicești ale parohiei, cu prilejul venirii raclei cu sfintele moaște ale Sfântului Iosif de la Văratec. La ceas de seară, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, un sobor de preoți coordonat de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche a întâmpinat delegația de maici a Mănăstirii Văratec, condusă de stavrofora Iosefina Giosanu, stareța obștii nemțene, care au adus în glas de rugăciune racla cu sfântul odor.

După săvârșirea acatistului, cler și credincioși au ieșit în întâmpinarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. Cu acest prilej, ierarhul a rostit rugăciuni de dezlegare și binecuvântare.

În cuvântul rostit cu acest prilej chiriarhul a vorbit despre tăcerea inimii ca mijloc de isihie, precum și despre bucuria pe care Sfântul Iosif o aduce comunității parohiale:

„Ne aflăm în cadrul unei lucrări pastorale și misionare foarte frumoase, începută și binecuvântată de către noi, iar împlinirea ei duce la mântuirea credincioșilor alături de preoții lor destoinici. Frățiile voastre veniți în biserica aceasta pentru tăcerea inimii, iar aceasta este isihia, de care s-au bucurat Sfinții Părinți, unul dintre aceștia fiind Cuviosul Iosif de la Văratic. Sfântul Iosif a poposit în această comunitate pentru că el iubește pe cei ce iubesc podoaba casei lui Dumnezeu și vedem aici că preoții și credincioșii s-au străduit să împodobească această biserică, pe care nădăjduim să o vedem finalizată și pregătită de veșmântul sfințirii.”

Parohul bisericii, părintele Ionuț Deacu a mulțumit ierarhului pentru prezență și a relatat despre comuniunea parohiei cu Sfântul Iosif:

„Mulțumim Înaltpreasfinției Voastre pentru că ați făcut efortul de fi în mijlocul nostru pentru a ne binecuvânta și pentru Vă rugă împreună cu noi. Vreau să subliniez faptul că într-adevăr Sfântul a venit aici ca o lumină. Încă de anul trecut, atunci când ne-a vizitat pentru prima oară Sfântul, am simțit cum acesta ne șoptește în fiecare zi și ne aduce aminte de ceea ce înseamnă Împărăția lui Dumnezeu, cine este Lumina lumii, sarea pământului și cum îl găsim pe Hristos cel Adevărat.”

Programul duhovnicesc al Parohiei „Izvorul Tămăduirii” va continua până duminică, 12 noiembrie 2023, preoții parohiei punând înaintea credincioșilor un program îmbogățit cu slujbe și evenimente culturale, spre folosul sufletesc al comunității. (pr. Răzvan Radu)