Concursul național catehetic desfășurat în Parohia Bărcu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului la Parohia Bărcu s-au desfășurat în perioada 22.03.2024 - 28.03.2024 o serie de activități în cadrul Programului Național Catehetic Hristos Cuvântul care vindecă. 

Programul activităților a debutat cu o vizită a câtorva membri din grupul țintă la persoane din parohie, aflate în suferință, cărora li s-a oferit daruri constând în alimente neperisabile, dar și articole special concepute pentru a veni în ajutorul persoanelor nedeplasabile (ex. căruț pentru persoane cu handicap, cârje de umăr și de mână, toalete mobile, etc). Toate acestea au fost achiziționate din banii strânși cu ocazia Expoziției cu vânzare organizată la nivelul parohiei, dar și cu sprijinul Parohiei Münster, din Germania, sub directa coordonare și implicare a părintelui Dan Ursache.

De asemenea, în zilele de 26 și 28 martie, tinerii parohiei, participanți în cadrul proiectului, au luat parte la două activități cultural educative, sub îndrumarea prof. Aldea Andrei. Prima zi a fost așezată sub patronajul Sfinților Luca al Crimeii și Nectarie de Eghina. Copiii au făcut cunoștință cu viața sfinților, după care, împărțiți în echipe au realizat o serie de jocuri didactice, cu ajutorul cărora au înțeles mai bine virtuțile acestor doi sfinți. 

În cea de-a doua zi, închinată Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, cei mici au făcut cunoștință cu viața sfântului, de această dată printr-o prezentare electronică. Astfel, au făcut cunoștință cu termeni noi, cum ar fi cei de doctor fără de arginți sau de tămăduitor și au fost învățați cum să identifice aceste calități și în viața altor sfinți. După realizarea unor jocuri didactice, patru dintre copii au pus în scenă un episod din viața Sfântului Pantelimon.

Amintim faptul că toate aceste activități au rol catehetic și își propun să îi învețe pe copii despre grija tămăduitoare pe care Dumnezeu o revarsă prin Biserică.