Concurs interdisciplinar de creație, la Parohia „Buna Vestire” Tg. Ocna

În ziua de 6 decembrie 2017, în orașul Tg. Ocna s-a desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica „Buna Vestire – Răducanu”, Concursul interdisciplinar de creație „Tradiție și Spiritualitate”, organizat de Școala Gimnazială Nr. 1 Tg. Ocna, în parteneriat cu Parohia „Buna Vestire”, Tg. Ocna.

La concurs au participat 72 de elevi de la clasele I-VIII care au prezentat creațiile personale în cinstea Sfântului Nicolae. Concursul interdisciplinar cu tema „Sfântul Nicolae în inima copilului”, organizat sub îndrumarea profesorului de Religie Ortodoxă Chiticaru Oana, în colaborare cu profesorii de Limba română din școală, prof. Cristea Carmen, prof. Baltă Nicoleta, prof. Boișteanu Raluca, a înregistrat un real progres având în vedere numărul crescut al elevilor înscriși la cele 2 secțiuni în funcție de vârstă: secțiunea I: planșe cu desene și secțiunea a II-a: creații literare (compuneri, poezii și ghicitori).
Copiii de la clasele I-IV au participat la secțiunea I, cu desene lucrate în creioane colorate și carioci, din partea Parohiei oferindu-se două premii speciale elevelor: Iosub Daria, clasa a II-a B și Buzinchi Emanuela Patricia, clasa a IV-a C. La clasele V-VIII, creativitatea copiilor s-a manifestat cu măiestrie, cuvintele așternute pe hârtie fiind rodul meșteșugului însușit prin lectură și imaginație. S-au acordat trei premii și două mențiuni remarcându-se următorii elevi: Premiul I: Preda Miruna, clasa a V-a B; Premiul al II-lea Lăzărescu Alexia Constantina, clasa a VI-a A; Premiul al III-lea Botezatu Bianca Ioana, clasa a VIII-a B; Mențiuni: Lungu Ecaterina clasa a V-a B și Bortoș Ioana clasa a V-a B.
Premiile copiilor au fost oferite de către Parohia „Buna Vestire” Tg. Ocna sub îndrumarea Părintelui Paroh Vasile Ion Panțîru care la începutul activității a vorbit copiilor despre viața Sfântului Nicolae și importanța cinstirii lui în viața creștinilor. Toți cei 72 de copii participanți au primit pachete cu dulciuri, covrigi și sucuri, iar pentru cei care s-au remarcat și au fost premiați s-au oferit jocuri educative, cărți de literatură, ornamente de Crăciun, blocuri de desen, creioane colorate, icoane litografiate, calendare, mir și sticluțe pentru aghiasmă.
Activitatea desfășurată a adus bucurie copiilor care cu răbdare au ascultat creațiile celor premiați și au promis că în următorul an, vor încerca să își dea silința și mai mult pentru a fi în rândul celor câștigători. Concursul, fiind la a IV-a ediție în școală, a devenit deja o tradiție, elevii așteptând cu drag ziua Sfântului Nicolae și interesându-se din timp care sunt condițiile de participare la activitate.
Prof. Chiticaru Oana