Duminică, 2 iunie 2024, preoţii Cercului Pastoral „Sf. Ioan cel Nou" şi-au serbat ocrotitorul. Întâlnirea s-a desfăşurat la Biserica „Sf. Cuvioasă Parascheva" din Enăcheşti, Protopopiatul Moinești, gazdă fiind părintele Nicolae Cernat, parohul comunităţii.
La activitate au participat preoţii din parohiile Cercului: Bereşti-Tazlău, Tescani, Boşoteni, Prisaca, Cetăţuia, Strugari, Petricica şi Grigoreni, precum şi enoriaşi atât din parohie cât şi din parohiile vecine. Întrunirea a avut două componente, una liturgică şi alta catehetică. În prima parte s-a săvârşit slujba Aghesmei Mici şi Taina Sfântului Maslu, o componentă esenţială ce a vizat astfel marcarea „Anului omagial dedicat pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi „Anul comemorativ al tuturor sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”. Este demn de remarcat că participarea la Taina Sfântului Maslu a devenit un firesc al Parohiei Enăcheşti, întrucât la începutul fiecărei luni părintele Nicolae îşi cheamă enoriaşii la această sfântă taină, alături de colegii preoţi mai de aproape sau mai de departe.
Cea de-a doua parte a întrunirii l-a avut ca invitat pe părintele Codrin Laslău, responsabilul cu cateheza şi activităţile cu tinerii, care a susţinut cateheza: „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava - doctor al sufletelor şi al trupurilor noastre" dorindu-se a fi şi o cateheză în cadrul programului eparhial „Cateheze în parohii". Aceasta s-a desfăşurat într-un mod interactiv, la ea participând atât preoţii cât şi enoriaşii prezenţi în număr mare la această activitate. Astfel, au fost împărtăşite evenimente din viaţa Sfântului, dar mai ales vindecări minunate pe care, ca un adevărat doctor fără de arginţi, le dăruieşte prin mijlocirea sa la Dumnezeu celor ce îi cer ajutorul. Un accent deosebit s-a pus în timpul catehezei pe mijloacele duhovniceşti de vindecare, iar enoriaşii la momentul recapitulării au menţionat ei cele reţinute din tratarea catehezei.
În final, părintele Nicolae a multumit preoţilor şi enoriaşilor pentru frumoasa activitate desfăşurată.