La începutul lunii iulie, preoții Cercului Pastoral Poduri și-au cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, chiar în ziua de prăznuire, 2 iulie. Sfânta Liturghie s-a desfășurat la Mănăstirea Tismana, unde au participat optsprezece preoți, sub protia părintelui protopop Costel Mareș.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoții moineșteni, împreună cu un grup de peste 60 de credincioși podureni, au vrut să-l pomenească în rugăciune pe unul dintre preoții de seamă ai localității lor, pe părintele stareț Gherasim Iscu.
Părintele Gherasim Iscu a văzut lumina zilei în comuna Poduri, județul Bacău, în ziua de 21 ianuarie a anului 1912. A fost primit de la vârsta de 12 ani ca frate începător la Mănăstirea Bogdana. A studiat la Seminarul monahal de la Mănăstirea Neamț și la cel de la Cernica. A absolvit Facultatea de Teologie din București, alte două facultăți și cunoștea șapte limbi străine.
A fost tuns în monahism la Tismana, a ajuns stareț la Mănăstirea Arnota la vârsta de numai 25 de ani, apoi a fost trimis în misiune în Transnistria. La revenire a devenit starețul Tismanei într-o vreme tulbure. A preluat mănăstirea după ce aceasta fusese folosită ca lagăr pentru prizonierii legionari și a trecut printr-un incendiu grav în 1942.
În 26 septembrie 1948 a fost arestat. A fost dus inițial la Craiova, apoi au urmat Aiud, Pitești, Gherla și Canalul Poarta Albă. După lungi suferințe purtate cu demnitate, s-a îmbolnăvit și a fost dus la Sanatoriul din Târgu-Ocna. A trecut la cele veșnice în data de 25 decembrie 1951, iar canonizarea sa este propusă pentru anul 2025.
Părintele protoiereu Costel Mareș a evocat viața și activitatea părintelui Gherasim Iscu, spunând că neamul românesc a rodit și rodește sfinți. A fost vizionat un film despre viața marelui duhovnic, iar maica Antonia, stareța Mănăstirii Tismana, a evidențiat lucrarea duhovnicească și administrativă atât de importantă a părintelui Gherasim.
La final, preoții au oferit în dar maicii starețe o icoană cu Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și o serie de cărți din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.