Preoții care formează Cercul pastoral Nr.1 „Buna Vestire” al Protopopiatului Bacău s-au întâlnit luni, 30 mai 2016, la invitația preotului paroh Cătălin Filip, la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, din satul Glodișoarele, comuna Secuieni, care este filie a Parohiei Tisa Silvestri din județul Bacău.
Activitățile duhovnicești s-au desfășurat pe mai multe etape. La începutul întâlniri preoțești a fost citit Acatistul Sfântului Stelian - ocrotitorul copiilor, apoi a fost săvârșită slujba Aghiasmei mici, iar la final părintele paroh a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre sensul creștin al smereniei sub diferite aspecte.
De asemenea, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți, cu ocazia întrunirii cercului pastoral: “Ne-am dorit foarte mult să aducem o bucurie spirituală, în primul rând, copiilor de aici, și cu ajutorul părinților, a domnilor educatori și a unor enoriași, am reușit să le facem câte un pachet, pentru ca ziua de 1 Iunie, să vină mult mai dulce și mai plină de speranță pentru ei”.
La final, părintele Adrian Popa- cel care este coordonatorul Cercului Pastoral, a felicitat comunitatea pentru dragostea lor sinceră pentru Dumnezeu și a evidențiat pe scurt aspecte interesante și actuale cu privire la necesitatea implicării tinerilor în Biserică.
În continuare, toți preoții participanți au asistat la un program artistic susținut de către copiii de la „Școala Generală cu clasele 1-4” din satul Glodișoarele, pregătiți special de doamnele învățătoare. La final au primit pachete constând din iconițe și multe dulciuri.
Din sobor au făcut parte: Preot paroh Cătălin Filip – Parohia Tisa Silvestri, Preot Adrian Popa - Parohia Ruseni și Coordonatorul Cercului pastoral, preot Gabriel Popovici - Parohia Lipova, preot Dorin Mitrea - Parohia Valea Hogii, preot Gheorghe Florea - Parohia Valea Caselor, preot Daniel Mera - Parohia Mâlosu, preot Bogdan Hărăbor - Parohia Plopana, preot Daniel Marari - Parohia Fundu Tutovei, preot Augustin Cârlan - Parohia Odobești și preotul Daniel Pruteanu - Parohia Ciuturești.
Satul Glodișoarele, propus de regimul administrativ spre desființare în anul 1970, datorită unor alunecări de teren ce au avut loc în zonă, a reușit să se dezvolte în timp ca formă de organizare rurală și socială. Aici, până în anul 2005 nu au existat școală și biserică.
În doar un an, 2005-2006, comunitatea ortodoxă, sub buna coordonarea preotului Cătălin Filip și prin implicarea enoriașilor, precum și a unor oameni de bine, a reușit să își construiască propria biserică și să își amenajeze un cimitir propriu. Odată cu ridicarea locașului de cult, s-a construit Școala, introducându-se pe raza satului și energia electrică. De asemenea, a fost rezolvată și problema prozelitismului sectar, acesta fiind o provocare continuă în zonă.
(Pr. Daniel-Ionel Marari)