Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” în parteneriat și prin co-finanțarea Consiliului Județean Bacău, în perioada august – octombrie, a derulat proiectul social „Îngrijirea pe termen lung a vârstnicilor. Prioritate medico-socială națională și europeană”.
Proiectul ce a avut un cost total de 24.719,10 RON, din care finanțarea oferită de Consiliul Județean Bacău a fost în valoare de 22.000,00 RON, a urmărit creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din cadrul centrului rezidențial, prin îmbunătățirea aparaturii existente, dar și prin formarea personalului ce interacționează în mod direct cu vârstnicul instituționalizat.
Principalii beneficiari ai proiectului au fost atât vârstnicii centrului rezidențial de la Hârja, cât și angajații asociației care intră în lucru direct cu rezidenții (infirmieri, lucrători sociali, îngrijitori bătrâni, asistenți medicali și kinetoterapeuți).
Pentru creșterea calității serviciilor oferite persoanelor vârstnice instituționalizate, în baza proiectului s-au achiziționat aparate și instrumente de lucru necesare celor mai importante 2 tipuri de terapii pentru care instituția este acreditată a le furniza: terapie medicală și de recuperare.
Pentru angajați, instituția a realizat un curs de diseminare informații și formare profesională a acestora în scopul facilitării procesului de îngrijire.
Dezvoltarea acestor tipuri de servicii care, oferite fără simț de responsabilitate, ar răpi persoanelor vârstnice şansa unei vieţi sănătoase, demne și active, se înscriu atât în liniile prioritare ale Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, cât și în ale tuturor țărilor și instituțiilor care se preocupă de bunăstarea acestei categorii de vârstă.
Salutăm, prin urmare, echipa de lucru din cadrul departamentului de proiecte al Consiliului Județean Bacău aflată în coordonarea domnului președinte Sorin Brașoveanu și mulțumim pentru buna colaborare și profesionalismul de care ne-au asigurat pe toată perioada derulării proiectului. Ne dorim ca acest parteneriat, care a fost încheiat pentru al cincilea an consecutiv, să nu se oprească aici, să depunem eforturi în continuare pentru binele celor aflați în dificultate, reușind astfel să demonstrăm că o colaborare public-privat poate aduce rezultate minunate și schimbări semnificative în creșterea calității vieții persoanelor vizate prin proiecte.