Ziua Națională a României sărbătorită la Parohia Bereşti-Bistriţa I

03 Decembrie 2019

Evenimentele dedicate Marii Uniri de la 1918, au debutat duminică, 1 Decembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim prin săvârşirea Sfintei Liturghii la biserica parohială din satul Berești – Bistrița, Protopopiatul Buhuși. Au participat credincioşi ai parohiei, precum şi copiii clasei a VI-a de la Şcoala Gimnazială ”V.Borcea”, din localitate, îmbracaţi în costume naționale.

A urmat slujba de Tedeum la Sărbătoarea Națională a României, apoi slujba de pomenire pentru înaintaşii noștri, care au făcut posibilă realizarea Marii Uniri de la 1918.

Părintele paroh Iordache Seneca-Nicolaie a vorbit despre însemnătatea și importanţa Marii Uniri în contextul zilelor de astăzi, îndemnându-i pe copii să cinstească pe înaintaşi, să respecte tradiţiile strămoşeşti şi să înveţe, pentru a deveni oameni de nădejde ai Bisericii strămoşeşti și buni cetaţeni ai Patriei.

Ziua de sărbătoare a continuat la troiţa din comuna Bereşti-Bistriţa, unde preoţii din comună au săvârşit slujba de Tedeum, alături de credincioşii fiecărei parohii.

La eveniment au participat și domnule Primar Alcaz Ionel, domnul Viceprimar Bărăcuţ Marian, elevi și cadre didactice de la Şcoala V. Borcea. Aceştia din urmă au susţinut un moment artistic închinat Marii Uniri.

Tot acum, domnule primar, în numele întregii comunităţi bereştene, a felicitat familiile care au împlinit 50 de ani de împreună-vieţuire, oferindu-le acestora diplome de vrednicie.

(pr. Iordache Seneca)