Ziua Mondială a Sănătății, în Protopopiatul Roman

07 Aprilie 2020

Marți, 7 aprilie 2020, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, având binecuvântarea și sprijinul financiar al IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Protopopiatul Roman au fost distribuite peste 1000 de măști chirurgicale medicale.

Produsele de protecție medicală (măști) au fost oferite Spitalului de Urgență Roman (200 buc) și Brigăzii 4 Jandarmerie Roman (150buc), restul fiind distribuite de către preoții din Protopopiatul Roman și de voluntarii ATOR Roman credincioșilor de pe raza municipiului Roman și din comunele limitrofe: Horia, Cordun, Ion Creangă, Stănița și Poienari. Cele peste 1000 de produse de protecție au fost ridicate de la sediul Protopopiatului Roman, situat pe strada Castanilor, nr.1, de către preoții parohi și de membri ATOR, prin implicarea părintelui protopop Dragoș Munteanu.
Această acțiune desfășurată în acest protopopiat face parte din proiectul eparhial „Cei din Catedrale ajută Spitale”, inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, în contextul epidemiei de COVID-19.