Ziua Marii Uniri cinstită în Parohia Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 30 noiembrie 2017, în ziua de prăznuire a Sf. Ap. Andrei, în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”  – Racova, a fost serbată Ziua Marii Uniri.

 

În prezența credincioșilor, evenimentul a început cu citirea cuvântului de binecuvântare al Înaltpreasfințitului nostru Părinte Arhiepiscop Ioachim ,,Binecuvântată fii, Românie!”, adresat preoților și credincioșilor din Eparhia Romanului și Bacăului.

Apoi a urmat un program de cântece patriotice, susținut de elevii de la școala gimnazială din Racova, coordonați de către doamna învățător Ana Focşa, după care părintele paroh Ionuț Constantin Ciobanu, împreună cu părintele slujitor Sebastian Florin Pascariu au vorbit despre Unirea de la 1 Decembrie 1918, arătând cât de importantă a fost contribuția Bisericii la împlinirea acestui deziderat și cât de așteptată și dorită a fost această unire a românilor.

La final, copiii au fost răsplătiți cu daruri pentru efortul lor de a ne fi făcut să  nu uităm că doar prin credință și unitate acest neam a dăinuit în fața tuturor vitregiilor și astfel să fim mândri că suntem români.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

(Pr. Ciobanu Ionuț Constantin)