Ziua Internațională a Vârstnicului, celebrată la sediul Protoieriei Sascut

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 1 octombrie, în ziua Sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, în Sala "Episcop Teodosie Atanasiu" a Protoieriei Sascut a fost celebrată Ziua Internațională a Vârstnicului.

Astfel, prin purtarea de grijă a părintelui protopop Alexandru Grigoraș și la inițiativa părintelui Apostu Ionuț Alexandru, asistent social în cadrul Protoieriei Sascut, începând cu ora 14.00 s-a derulat o activitate în cadrul "Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești". La aceasta au luat parte 30 de vârstnici din parohiile comunei Sascut.

Întâlnirea a debutat cu un moment de rugăciune în cadrul căruia părintele Ionuț Alexandru a rostit Rugăciunea pentru persoana ajunsă la vârsta senectuții, alcătuită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, și i-a îndemnat pe cei prezenți ca rugăciunea să le fie călăuză dat fiind faptul că aceștia se bucură să fie pelerini prin viață la această vârstă frumoasă.

Programul a continuat cu susținerea de către părintele asistent social a unei cateheze intitulată "Bătrânețea, vârstă a înțelepciunii" prin intermediul căreia a expus semnificația spirituală a prezenței vârstnicilor în viața tinerilor, precum și grija pe care Biserica o poartă pentru aceștia ca fiind tezaure vii de experiență, răbdare și înțelepciune.

De asemenea, au fost aduse înaintea auditoriului citate din Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți care vorbesc despre "adevărata căruntețe și vârsta bătrâneților" (Pildele lui Solomon 4,9).

Cateheza s-a încheiat cu prezentarea modului potrivit prin care să îi cinstim pe cei înțelepți, dar și pe cei care ne-au înțelepțit, iar auditoriul a avut ocazia de a adresa diferite întrebări și curiozități în legătură cu ceea ce s-a discutat.

În continuare, domnișoara Loredana Ungureanu, nutriționist dietetician în cadrul Cabinetului "Cuib de sănătate" din Bacău, a vorbit despre importanța unei alimentații corecte și echilibrate necesară lor, iar cei prezenți i-au adresat diferite întrebări în funcție de fiecare caz în parte.

Părintele  Apostu Ionuț Alexandru a mulțumit tuturor pentru prezența în această zi pusă sub ocrotirea Maicii Domnului și a înmânat câte  o iconiță și un acatist, promițându-le totodată că se vor mai organiza și alte întâlniri la care să fie împreună părtași.