Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și Festivalul Toamnei au fost sărbătorite la Hârja

Pe parcursul zilelor de 30 septembrie și 1 octombrie 2023, Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și Festivalul Toamnei, la Complexul socio-medical pentru persoane vârstnice din Hârja, județul Bacău.

Evenimentul dedicat vârstnicilor a lăsat în inima acestora emoțiile unor zile de toamnă petrecute în mijlocul tinerilor. Prin activitățile cu caracter intergenerațional, desfășurate de voluntarii ASCOR Bacău, atât sărbătoriții, cât și copiii de la Centrul de zi al instituției, au reușit să resimtă bucuria de a lucra împreună și de a învăța unii de la alții. Toate activitățile primei zile au fost amprentate de coloana sonoră a muzicii pe care beneficiarii o îndrăgeau în tinerețe, dar și de amintirile pe care copiii au reușit să le desprindă de la aceștia.

Ziua de duminică a accentuat dimensiunea liturgică și duhovnicească a sărbătorii. Rezidenții și-au început ziua prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, unde au sărbătorit împreună praznicul „Acoperământul Maicii Domnului”, s-au împărtășit și au asistat la o scurtă prezentare a vieții Maicii lui Dumnezeu.

Toate aceste activități au reușit să rupă rutina zilnică a rezidenților, oferindu-le oportunitatea de a petrece împreună, într-un mod armonios, această sărbătoare dedicată lor.

(Negru Gheorghe)