Ziua curățeniei în Târgu Ocna

Asociația „Sfânta Anastasia Romana” a desfășurat sâmbătă, 28 septembrie, alături de Primăria orașului Târgu Ocna o amplă acțiune de ecologizare intitulată “Ziua curățeniei în Târgu Ocna - Let’s do it România”.

A fost un eveniment la care au luat parte aproximativ 350 de participanți din rândurile tinerilor, școlarilor și al altor voluntari din comunitate. Au fost organizate mai multe echipe după zonele marcate în prealabil de reprezentanții Primăriei. Fiecare echipă însoțită de coordonatorul ei a plecat dis de dimineață pe teren, după ce au primit materialele necesare (saci, mănuși, apă), reușind să adune tone de deșeuri de diverse tipuri ( peturi, cartoane, doze de aluminiu etc).

Mișcarea Let’s do it România are loc în țara noastră de 7 ani și a adunat până acum aproape 2 milioane de participanți în acțiunile de ecologizare și curățenie din localităților lor.

Această activitate are rolul de a face participanții și membrii comunității să conștientizeze cât de important este un comportament pro ecologic și responsabil cu mediul înconjurător.

Pr Silviu Butucaru - Președinte Asociația „Sfânta Anastasia Romana”