Ziua Copilului, în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Duminică, 31 mai 2020, copiii prezenţi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău au avut bucuria de a sărbători cu anticipaţie Ziua Copilului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” şi Asociaţia „Treime de Arhierei” din Bacău au pregătit în ziua de duminică, 31 mai 2020, o surpriză tuturor copiilor veniţi cu părinţii lor la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, celebrată în fiecare an la data de 1 iunie, preoţii slujitori, împreună cu voluntarii parohiei şi ai asociaţiei, au pregătit mai multe pungi cu cadouri pe care le-au dăruit micilor creştini, iar ca bucuria să fie deplină au invitat două binecunoscute şi îndrăgite personaje. Bucuria revederii a fost foarte mare, copiii s-au jucat, au dansat şi au cântat alături de clovnul vesel şi de Albă ca Zăpada.

La sfârşitul acestei întâlniri a fost expus Copacul Copilăriei, realizat de către copiii care activează în cadrul Centrului de cateheză „Buna Vestire” al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi”, fiind coordonaţi de către doamna Brehoi Andreea. În acest pom fiecare copil a pus câte un măr, lucrat individual, pe care s-a scris un cuvânt care să reprezinte copilăria. Aşadar, roadele copilăriei scrise în acest pom au fost: puritatea, iubirea, armonia, căldura, pacea, bunătatea, fericirea, gingăşia, bucuria, voioşia, iar cu timpul vor mai fi adăugate şi altele.

Activitatea s-a desfăşurat în curtea bisericii, fiind respectate cu stricteţe normele sociale, sanitare şi igienice impuse de autorităţile statului pentru această perioadă. (Pr. Balaban Flavius)