În perioada 11-13 noiembrie 2022, Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău a îmbrăcat haine de sărbătoare prilejuite de hramul de toamnă al acesteia, sub egida „Zilele Parohiei Izvorul Tămăduirii Bacău” – ediția a VII-a.
Programul duhovnicesc a debutat în seara zilei de vineri, 11 noiembrie, ora 16.00, când racla cu Moaștele Sfântului Cuvios Iosif de la Mănăstirea Văratec, aduse credincioșilor băcăuani cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, au fost întâmpinate de un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Eugen-Ciprian Ciuche. A urmat săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în cadrul căreia slujitorii au rostit rugăciuni pentru tămăduirea tuturor suferințelor trupești și sufletești și, alături de credincioșii adunați în număr mare, au cerut ajutor de la Sfântul Iosif să le fie mijlocitor neobosit înaintea Tronului Ceresc. Sfârșitul primei zile de bucurie a culminat cu conferința susținută de către cuviosul părinte Filotheu Bălan de la mănăstirea Petru Vodă (atent cercetător al manuscriselor Sfântului Paisie de la Neamț și ale ucenicului acestuia, Sfântul Iosif de la Văratec) ce a vorbit creștinilor despre activitatea duhovnicească a sfântului Iosif. Totodată, această temă abordată se înscrie și în tematica ”Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și a „Anului comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.
Ziua de sâmbătă a fost prilej de stăruință în rugăciune prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cadrul căreia au fost pomeniți ctitorii trecuți la cele veșnice, urmată de citirea continuă a psaltirii, activități de catehizare cu tinerii, precum și activități înscrise în calendarul programului Protoieriei Bacău, intitulat „Hristos, lauda bătrâneților mele”.
Sfânta Liturghie din ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur a fost săvârșită de un sobor de preoți sub protia cuviosului părinte arhimadrit Pimen Costea, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. Cu acest prilej s-au rostit și rugăciuni pentru pomenirea ctitorilor în viață ai sfântului lăcaș, iar la final au fost rostite rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de către Milostivul Dumnezeu în viața și familiile celor care poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
La finalul zilei, așa după cum este tradiția bisericii, au fost binecuvântate și împărțite pachete cu hrană caldă credincioșilor care au înfrumusețat pe parcursul acestor zile biserica lui Hristos prin prezența și rugăciunea lor în comuniune.