Zilele Mitropolit Visarion Puiu, la Roman

25 Februarie 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost oficiată sâmbătă, 25 februarie 2023, la Catedrala Arhiepiscopală Sf.Cuv. Parascheva din Roman, Sfânta Liturghie și slujba de pomenire pentru Mitropolitul Visarion Puiu, la împlinirea a 144 de ani de la nașterea sa, în cadrul celei de-a XXVII-e ediții a manifestărilor cultural-religioase cunoscute sub numele de Zilele Mitropolit Visarion Puiu.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, sub protia părintelui Arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, iar între cei prezenți s-au numărat câțiva membri ai Asociației „Visarion Puiu”, veniți din țară și străinătate, pentru a lua parte la Simpozionul internațional care va avea loc la Muzeul de Istorie Roman, precum și la celelalte manifestări cultural-religioase comemorative, care se desfășoară în această perioadă la Roman, Pașcani și Mănăstirea Neamț.
La sfârșitul slujbei de pomenire, preotul Aurel Florin Țuscanu, președintele Asociației „Visarion Puiu”, a dat citire mesajului de salut și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, adresat organizatorilor și participanților la acest important popas comemorativ.