Zilele duhovnicești ale Parohiei Bărcu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Bărcu, din Protopopiatul Roman, în perioada 15-17 martie s-au desfășurat „Zilele duhovnicești ale Parohiei Bărcu”.

Aceste manifestări au debutat vineri, 15 martie, cu aducerea unei copii a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalimitissa, de la Parohia Măgura, și a unei părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, de la Parohia Lazaret, din Bacău. Totodată a avut loc Taina Sfântului Maslu oficiată de preoții Comunei Români. Începând cu ora 16.00 s-a desfășurat simpozionul „Taina vindecării în triada Biserică, Școală, Familie” la care au luat parte: Părintele Arhimandrit Andrei Ioniță, pr. Ionuț Amărinii, directorul Liceului Teologic Episcop Melchisedec Ștefănescu, doamna Inspector Școlar Mihaela Aldea, și cei 2 preoți slujitori ai parohiei. La finalul simpozionului, corul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, din Roman, a susținut un concert de cântări bizantine.

A doua zi dimineață, în cadrul grupului catehetic, la biserica parohială a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La finalul zilei a fost vizionat filmul „Viața Sfântului Nectarie", la sfârșitul căruia a avut loc o dezbatere.

Duminică, începând cu ora 17.00 s-a desfășurat conferința "Dependent sau independent?" susținută de pr. Iulian Negru, consilier în adicții, formator, terapeut și coordonator al mai multor programe de terapie, prevenție și recuperare a persoanelor dependente și co-dependente. Tot în aceasta seară a participat și domnul Inspector Școlar General Ionuț Ciocoiu.

Aceste manifestări în au avut loc în cadrul Proiectului catehetic Hristos - Cuvântul care vindecă.

pr. Radu Botezatu