Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești au ajuns la final

Cea de a VIII-a ediție a „Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareş, au ajuns la final.

În cele trei zile de desfășurare a acestor activități religioase, credincioșii au avut marea bucurie și binecuvântare de a se închina la racla cu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia care a fost adus vineri, 16 septembrie 2022, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Moineşti.

Duminică, 18 septembrie, finalul acestor evenimente deosebite s-a încheiat cu Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, în biserica Parohiei „Sfinții Apostoli” din cartierul Găzărie a Municipiului Moinești.

La momentul potrivit, Preasfinţitul Părinte Antonie, în cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, a evidențiat semnificațiile crucii, punând accent pe iubirea jerfelnică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și pe iubirea milostivă a Preasfintei Sale Maici.

Totodată, părintele Stavros, care a însoțit delegația din Grecia care a adus spre închinare și binecuvântare Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia, a menționat că s-a aflat pentru prima oară în țara noastră și și-a exprimat prețuirea și respectul pentru evlavia credincioșilor noștri.

La finalul acestor manifestări culturale și religioase, părintele protopop Costel Mareș, a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru binecuvântarea și implicarea în organizarea acestor sărbători, Preasfinţitul Părinte Antonie pentru slujire, dar și pentru frumoasele cuvinte adresate, delegației din Grecia pentru disponibilitatea de a veni pe meleagurile moineștene, părinților slujitori și credincioșilor pentru prezența și în această ultimă zi din cadrul sărbătorilor Protoieriei Moinești.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban