Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești

Cea de-a V-a ediție a Programului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” derulat cu binecuvântarea și sub coordonarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, va îmbrăca anul acesta o ”haină cultural-duhovnicească” sub genericul „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”.

Astfel, în perioada 1 – 25 septembrie 2017, în fiecare cerc pastoral de pe cuprinsul Protopopiatului Moineşti, se va derula un program religios, având în centru Sfînta Liturghie, cu evocarea martirilor neamului românesc, credincioșii bucurându-se de prezența sfintelor moaşte de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman,  a Icoanei Panthanasa și a Felonului Sfântului Ioan Gură de Aur.

Totodată, se va derula și un program cultural din care amintim: lansare de carte „POEME – Meditații lirice la duminici și sărbători”, autor Arhiepiscopul Ioachim Giosanu, recital de poezie în memoria apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, conferințe susținute de Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, actorul, regizorul și publicistul Dan Puric, precum și  concerte susținute de către Corala Theotokos a Protopopiatului Moinești, Corala Filomelos din Onești și de îndrăgita artistă Paula Seling.

”Programul ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” este destinat atât ajutorării elevilor defavorizați, cât și promovării celor care s-au evidențiat în anul școlar anterior. Cu această ocazie, pe parcursul tuturor zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești va avea loc și premierea excelenței, mai exact, premierea tuturor elevilor din clasele V-XII, din școlile de pe întreg cuprinsul protoieriei noastre, care au încheiat anul școlar 2016-2017 cu media 10. Vor fi dăruite elevilor și ghiozdane echipate cu rechizite necesare în noul an școlar. Biserica, pe lângă sprijinul material și financiar, va mai oferi un dar de mult preț tuturor elevilor, spunem noi cel mai important, rugăciunea la început de an nou școlar”, a declarat părintele protopop Costel Mareș.

(Cristian Balaban)