Zilele comemorative ale Părintelui Constantin Galeriu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la inițiativa Consiliului Național ASCOR, în perioada 19-20 noiembrie a.c. a avut loc în Protopopiatul Bacău un eveniment comemorativ dedicat părintelui profesor doctor Constantin Galeriu.

Astfel, vineri, 19 noiembrie, la Colegiul “Mihai Eminescu” din municipiul Bacău a avut loc o oră dedicată personalității părintelui profesor.

Domnul George Negru, vicepreședintele filialei ASCOR Bacău, a prezentat tinerilor elevi un scurt istoric al vieții părintelui Galeriu, după care au vizionat un film documentar despre viața și activitate sale.

La final, elevii împreună cu părintele Justinian Cimpoieru au săvârșit slujba de pomenire a celui omagiat, la capela colegiului băcăuan.

În următoarea zi, sâmbăta, 20 noiembrie, membrii ASCOR Bacău au mers în localitatea Răcătău, satul natal al părintelui comemorat, și au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica în care acesta a primit Sfântul Botez.

Împreună cu preotul Justinian Cimpoieru și preotul Vasile Savin am săvârșit slujba de pomenire în mijlocul comunității din satul Răcătău, iar la final ne-am adus aminte cu toții de personalitatea marcantă a părintelui Constantin Galeriu”, a declarat domnul Vlad Țuțurlan, președinte ASCOR Bacău.