Zilele Asistenței Sociale, la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 28 martie 2016, a avut loc ultimul eveniment prilejuit de Zilele Asistenței Sociale, la Centrul social – medical pentru persoanev vârstnice Hârja.

 

Simpozionul a fost organizat în colaborare cu Departamentul de Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Filosofie și Științe Social – Politice Iași, DGASCP Bacău, prin prezența Domnului Director General Sorin Brașoveanu și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, filiala Bacău, președinte Lucian Bodor.

Evenimentul a reunit mai mulți asistenți sociali din județul Bacău, profesioniști ce provin de la instituții sociale și medicale din mediul public sau privat.

După prezentarea documentarului Trinitas TV al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și cuvântul de bun venit al președintelui acesteia, pr. Ilarion Mâță, Domnul Lucian Bodor, președintele CNSAR Bacău, a evocat rolul și misiunea asistentului social în contextul actual, invitându-l, după această intervenție, pe Domnul Director  Sorin Brașoveanu să expună un punct de vedere al instituției pe care o reprezintă. În cuvântul domniei sale, a subliniat semnificația acestor momente festive și aportul adus de asistenții sociali în schimbarea adusă de către aceștia întregii societăți.

Au urmat șase prezentări power –point ale asistenților sociali de la instituțiile publice și private din județul Bacău, acestea fiind precedate de intervenția pr. Ilarion Mâță, cu titlul Asistența persoanelor vârstnice. Teorii sociale întrebuințate în abordarea holistă a bătrânului.

După acest moment, s-au adresat întrebări invitaților și conferențiarilor. La finalul întâlnirii, toți participanții au vizitat complexul social – medical, atelierele și unitățile de producție și autofinanțare de la Hârja. (Pr. Ilarion Mâță)