Zile duhovnicești de înainte prăznuire a  Sfinților Arhangheli în Parohia Slobozia-Urechești

06 Noiembrie 2020

Credincioșii din Parohia Slobozia-Urechești Protopopiatul Sascut,  vor participa în perioada 6-8 noiembrie la slujbele premergătoare hramului Bisericii, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. 

Având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cu ocazia sărbătorii hramului parohiei, au fost aduse spre închinare enoriașilor din satul Slobozia, Moaștele Sfântului  Cuvios Antipa de la Calapodești, de la Biserica "Sfinții Trei Ierahi", din orașul Bacău. 

De asemenea, prin coordonarea părintelui Abageru Vasile, protopop de Sascut și purtarea de grijă a preotului Rotaru Cătălin, parohul acestei parohii, alături de părintele Albu Gabriel asistent-social, au fost derulate în această perioadă, pentru părinții și copiii parohiei, cele două programe eparhiale, cel social filantropic "Lăsați copii să vină la Mine" și cel cultural " Cateheze în parohii", cu tema "Familia ortodoxă, „Biserica” pe care porțile iadului nu o pot birui.", respectându-se normele de protecție sanitare impuse împotriva noului virus Covid 19.
Programul duhovnicesc a debutat în ziua de vineri, 6 Noiembrie 2020, începând cu orele 17.00, când, la invitația părintelui  Rotaru Cătălin, un sobor de preoți din parohiile vecine, sub protia părintelui protoiereu, au oficiat slujba Aghezmei și Taina Sfântului Maslu. Tot în această zi, credincioșii prezenți au așteptat cu evlavie sosirea Moaștelor Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești ce vor rămâne în Biserica din parohia Slobozia până în ziua de duminică, 8 Noiembrie, spre închinarea atât a enoriașilor din această comunitate, cât și a celor din parohiile învecinate comunei Urechești, județul Bacău. 

În cuvântul său, părintele protopop a vorbit despre importanța educației tinerelor vlăstare ale Bisericii în duhul rugăciunii și al smereniei, avându-i ca modele pe sfinții plăcuți lui Dumnezeu, așa cum a fost și sfântul Părinte Antipa de la Calapodești, despre însemnătatea Tainei Sfântului Maslu ca taină a vindecării, a restaurării firii umane și a reașezării omului în comuniune cu Dumnezeu prin iertarea păcatelor. 

La finalul zilei, copiii care au participat la implementarea celor două programe eparhiale, au primit din partea părintelui paroh, pachete ce au conținut rechizite, dulciuri, cărți de rugăciune și iconițe. 

Programul liturgic va continua cu slujba Privegherii, în ziua de sâmbătă, 7 noiembrie 2020, iar în ziua de prăznuire a hramului, duminică 8 noiembrie de la orele 8.00, vor fi oficiate slujbele:  Acatistului și Sfânta Liturghie. 

(Pr. Albu Gabriel)